Ивановић: Нисам теретио Терзића за малверзације

Фудбалски репрезентативац Србије Бранислав Ивановић негирао је у изјави Тањугу писања неких медија да је пред истражним судијом Окружног суда у Београду теретио бившег директор ОФК "Београда" Звездан Терзића за финансијске малверзације око трансфера "Локомотиву" из Москве.

Ивановић је истакао да су неистинита и злонамерна писања појединих медија да је својим исказом пред истражним судијом Окружног суда у Београду теретио Терзића и његове сараднике за финансијске малверзације око његовог трансфера у "Локомотиву" из Москве.

"Није ми познат извор тих информација", казао је Ивановић, напомињући да му није познато чак ни да је Терзић имао било какву улогу у његовом трансферу у "Локомотиву".

Окружни суд у Београду води истрагу против Терзића и још двојице функционера тог клуба због сумње да су противправно присвојили 2.1 милион евра од трансфера Ивановића у фудбалски клуб "Локомотива" из Москве и Стевана Стошића у "Малагу" из Шпаније.

"Тачно је да сам у својству сведока саслушан у истрази против Терзића и бивших функционера ОФК 'Београда' Владимира Булатовића и Дражена Подунаваца", рекао је Ивановић и додао да у изјави истражном судији нигде није помињао обештећење које је клуб остварио од његовог трансфера. "Обештећење ме, као фудбалера није ни интересовало, нити ми је позната агенција којој су продата права на мој трансфер, нити сам оптужио Терзића, нити било ког другог осумњиченог за то ", казао је Ивановић.

Он је навео да су га као играча интересовала само његови услови играња у "Локомотиви" са којима је, како је рекао, "био изузетно задовољан". "Звездан Терзић ми је одлучујуће помогао у каријери да се формирам и као фудбалер и као личност, на чему сам му неизмерно захвалан и могу да кажем да је он мој фудбалски отац", казао је Ивановић.

"Са Терзићем, који је у време мог трансфера био председник Фудбалског савеза Србије сам, као човеком коме неизмерно верујем, разговарао око мог напредовања уколико будем играо у Москви, а он ми је предочио и добре и лоше стране одласка у Русију", рекао је Ивановић Тањугу.

За Терзићем је расписана међународна потерница јер је од јануара прошле године у бекству. Против њега је раније покренута истрага због још два сумњива трансфера бивших фудбалера ОФК.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво