Орлићи нерешено са Румунима - 1:1

Млада фудбалска репрезентација Србије играла је у Крагујевцу нерешено са Румунијом 1:1 на пријатељској утакмици у склопу припрема за јунско Европско првенство у Шведској.

"Орлићи" су целим током утакмице имали теренску инцијативу, али су гости први стигли до гола са пенала који је у 55. минуту извео Константин Ганђјовеану. Претходно је у 48. минуту пенал досуђен и за Србију, али је Зоран Тошић промашио цео гол.

Изједначење Србији, ипак, донео је погодак Филипа Ђорђевића у 59. минуту.

Домаћи фудбалери су пропустили још неколико солидних шанси за гол, иако утакмица није била превише атрактивна. Марко Милинковић је први опробао шут у 36. минуту, али је голман Румуније зауставио покушај српског фудбалера са 20 метара. Ђордевић је потом у 47. минуту избио сам пред румунског голмана, успео и да га заобиђе, али је отишао превише у страну, па је могао само да центрира и покуша да пронађе Милинковића, али су гостујући играчи успели да на време отклоне опасност.

Највећу прилику минут касније пропустио је Тошић, пошто је био непрецизан са пенала досуђеног када је Силвиу Илие срушио Ђорђевића. Румуни су потом у 55. минуту казнили Србију за пропуштене прилике, јер је Ганђјовеану био сигуран егзекутор пенала који је скривио Ненад Томовић.

Радост гостију, ипак, није дуго трајала, пошто су српки фудбалери до изједначења стигли четири минута касније, после корнера са десне стране. Немања Матић је лопту спустио Ђорђевићу, који је са пет метара успео да је из другог покушаја пребаци преко гол линије.

Србија је до краја утакмице могла да стигне и до победе. Раде Вељовић је у 64. минуту намучио противничког голмана покушајем са 20 метара, а близу гола био је и Славко Перовић у 90. минуту када је после слободног ударца и добре комбинације саиграча у казненом простору Румуна из прве шутирао за мало поред гола.  Последње две прилике српски репрезентативци пропустили су у судијској надокнади, када су, после 12. корнера, прво погодили стативу, а потом у наставку акције још једном били непрецизни.

Србија ће, иначе, на Европском првенству у Шведској играти у Групи А у којој ће јој противници бити домаћа селекција, Италија и Белорусија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи