Читај ми!

Стадион "Олимпико" у знаку Синише Михајловића

Фудбалски клубови Лацио и Рома, за које је играо недавно преминули Синиша Михајловић, поставили су на стадиону "Олимпико" у Риму у његову част дресове са бројевима које је фудбалер носио током играчких дана.

Прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је после дуге и тешке болести у болници у Риму крајем децембра прошле године. 

Фудбалски клубови из Рима, Лацио и Рома, у част Синише Михајловића поставили су дресове са бројевима 11 и 4 на стадиону "Олимпико" на дан његовог рођења.

Алесио Скаркили, Михајловићев саиграч из Роме и Сампдорије, рекао је приликом постављања дресова на стадиону да је Синиша био подједнако везан за оба клуба.

"Био је шампион на терену и ван њега, искрен, истински и директан саиграч који је до последњег дана представљао велики пример снаге и храбрости", истакао је Скаркили. 

Михајловић је рођен 1969. године у Вуковару, а током играчке каријере наступао је за Војводину, Црвену звезду, Рому, Сампдорију, Лацио и Интер.

Михајловић је у италијанској Серији А оставио је дубок и неизбрисив траг, али и у европском и италијанском фудбалу уопште, будући да је освојио сва такмичења на Апенинском полуострву.

Тренерску каријеру започео је у Болоњи, а са клупе је предводио и Сампдорију, Милан, Фјорентину, Торино и Катанију.

Председник Србије Александар Вучић је на Сретење, Дан државности Србије, постхумно одликовао Синишу Михајловића Орденом Карађорђеве звезде првог степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане и постигнуте резултате у области спорта.

Орден је примио Синишин син Душан Михајловић.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се