Читај ми!

Јувентус без руководства, Ањели и комплетна управа поднели оставке

Јувентус је у понедељак одржао ванредну седницу Управног одбора на којој је комплетно руководство, на челу са Андреом Ањелијем и спортским директором Павелом Недведевим, поднело оставке. По извештавањима тамошњих медија, до овога је дошло због афере која потреса италијански фудбал и због које је италијанско тужилаштво отворило истрагу због лажних финансијских извештаја.

Торинско тужилаштво је крајем октобра покренуло истрагу о финансијским малверзацијама од 2018. до 2020. године, због којих је дошло до рекордно лошег пословања клуба за такмичарску 2021-2022. годину, односно губитка од 254.300.000 евра.

Информација о оставкама је званично потврђена саопштењем Управног одбора, међутим, у њему се истиче захтев да генерални директор Маурицио Аривабене остане на својој функцији, пренео је Скај.

Неопозива оставка Андреа Ањелија значиће крај владавине ове породице у Јувнетусу.

Андреа је био четврти представник чувене италијанске фамилије на челу клуба, после деде Едуарда, стрица Ђанија и оца Умберта, а изабран је маја 2010. године.

Од тада је Јувентус девет пута био шампион Италије, али је после дугогодишње доминације запао у кризу и трон препустио Интеру, па Милану.

Ањелијев одлазак из Јувнетуса довшеће и до промене на месту председника Европске асоцијације клубова (ЕЦА), на којој је био од 2017. године, када је наследио Карл-Хајнца Руменигеа, који је предводио организаицију од њеног оснивања 2008. године.

Медији наводе да промена руководства не би требало да утиче на састав тима и играче, међу којима су и српски репрезентативци Душан Влаховић и Филип Костић.  

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво