Читај ми!

Лига нација: Хрватска победила Данску, Французи бољи од Аустрије

Фудбалери Хрватске победили су репрезентацију Данске 2:1 у утакмици Групе 1 Лиге А Лиге нација. Француска је надиграла Аустрију, Холандија у гостима победила Пољску, а Луксембург однео бод из Истанбула.

Хрватска је у мечу са Данском повела почетком другог дела игре голом Борне Сосе. Кристијан Ериксен је у 77. минуту погодио са више од 20 метара под пречку Ливаковићевог гола и изједначио резултат.

Нису прошла ни пуна два минута од изједначења, а лепу акцију у којој је учествовало неколико играча завршио је добрим ударцем Мајер, за коначних 2:1.

Аустријанци су се добро држали у првих 45 минута против Француза, али је Килијан Мбапе постигао леп гол у 56. минуту, после продора од четрдесетак метара и неодбрањивог шута.

Непуних десет минута касније, Оливије Жиру је ставио тачку на утакмицу - лопту је на боку добио Антоан Гризман, упутио добар центаршут, а искусни центарфор Милана закуцао је лопту у мрежу за 2:0.

Хрватска је сада лидер Групе 1 А Лиге нација са 10 бодова, Данци имају девет, Француска пет, а Аустрија четири бода. У последњем колу 25. септембра Аустрија ће дочекати Хрватску , а Данска Француску у истом термину.

Холанђани су као гости у Варшави савладали Пољску са 2:0, док је Белгија као домаћин у Бриселу била боља од Велса са 2:1. Ове две селекције ће у последњем шестом колу одлучиити о побединку групе. 

Вечерас су Холанђани нагирали Пољаке. Повели су у 13. минуту након сјајне акције, а гол је након асистенција Дамфриса постигао Коди Гакпо.

Коначан резултат поставио је у 60. минуту фудбалер Ајакса Стивен Бергвајн након дуплог паса са Јансеном.

Белгија је до победе над Велсом стигла на крилима Кевина де Брујнеа. Фудбалер Манчестер Ситија је у десетом минуту шутирао са 18 метара и довео своју репрезентацију у вођство, а онда у 38. минуту асистирао Мичију Батшуаију за 2:0.

Велс је успео да смањи предност домаћина у 50. минуту голом Кифера Мура.

Холанђани уочи последњег кола имају 13 бодова, три више од Белгије, коју су савладали са 4:1 на гостовању. То значи да ће Белгијанцима за прво место бити потребна убедљива победа у Амстердаму. Пољска је трећепласирани тим са четири бода, а на зачељу је Велс са само једним освојеним бодом.

После Грчке и Казахстана, прво место у групи Ц дивизије Лиге нација освојила је и Турска, али су се Турци на свом терену у Истанбулу једва спасили пораза од Луксембурга - 3:3. 

Резултати утакмица Лиге нација одиграних у четвртак:

Лига А, Група 1:

Хрватска - Данска 2:1

Француска - Аустрија 2:0

Лига А, Група 4:

Белгија - Велс 2:1

Пољска - Холандија 0:2

Лига Ц, Группа 1:

Литванија - Фарска Острва 1:1

Турска - Луксембург 3:3

Лига Ц, Група 3:

Казахстан - Белорусија 2:1

Словачка - Азербејџан 1:2

Лига Д, Група 1:

Летонија - Молдавија 1:2

Лихтенштајн - Андора 0:2

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара