Читај ми!

Милојевић пред Напредак: Морамо на победнички колосек

Фудбалери Црвене звезде дочекаће у недељу на стадиону "Рајко Митић" Напредак у 12. колу Суперлиге, а тренер црвено-белих Милош Милојевић поручио је да екипа мора да се врати на победнички колосек.

Утакмица у Љутице Богдана почиње у 17.00, а за актуелног првака Србије долази после пораза од Трабзона (2:1) у другом колу Х групе Лиге Европе.

"Мислим да морамо да победимо сутра. Напредак је организована екипа, тако да је на нама да добром и брзом игром разбијемо ту концепцију и уђемо у утакмицу добро, агресивно и са енергијом, да бисмо могли да добијемо то што желимо", рекао је Милојевић за клупски сајт Црвене звезде.

Тренер црвено-белих признао је да је екипа мало пољуљана, али да је на њему да то коригује.

"Екипа је у добром стању, наравно да тим који је навикао да побеђује константно пољуља сваки лошији резултат. Треба нам из утакмице у утакмицу да се подижемо, али и ниво форме и резултате. То је улога тренера, да када не иде добро, екипу подигне. На мени је да заједно са момцима исправим те ствари. Не бих се враћао на то што је било, ради се о Европи, о томе ћемо причати кад буде дошло време за Европу. Мислим да смо у првенству и против Новог Пазара показали карактер и против ТСЦ јако добру игру, која нажалост није крунисана победом. Убеђен сам да ћемо из утакмице у утакмицу расти", рекао је Милојевић.

Стратег тима са Маракане изјавио је да је Александар Катаи главни играч екипе и да фудбалер из Србобрана нема проблем са тим што није био стартер против Трабзона.

"Катаи је огроман професионалац, тако да никаквих проблема није било. Имам праксу да са играчима разговарам и они знају кад играју и кад не играју, зашто не играју. Он је наш главни играч, тако да не постоји ни трунка сујете код њега. Катаи је ту за колектив, спреман је да игра кад и колико му ми кажемо. Желимо да он игра стално и на свом нивоу, на њега рачунамо и сутра. Што се тиче питања да ли је битно да постигне гол, мислим да је пре свега најважније да екипа победи, а ко ће постици гол, то је најмање битно", изјавио је тренер Црвене звезде.

Милојевић се осврнуо и на статус Немање Мотике.

"Статус Мотике је исти као и свих осталих играча на тој позицији, ту је највећа конкуренција. Мислим да постоји велики потенцијал код њега, велика жеља. Да ли је ова утакмица права за њега или није, то ћемо видети, али свакако да рачунамо на Мотику и имамо га у плановима", изјавио је Милојевић.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се