Читај ми!

Орлови пропустили победу над Словенијом, ипак задржали другу позицију

Фудбалери Србије одиграли су нерешено са селекцијом Словеније 2:2 у утакмици четвртог кола групе 4 Лиге Б у Лиги нација. Домаћини су успели да дођу до поделе бодова после убедљивог вођства Орлова од 2:0 у првом полувремену, пошто су успели да преузму иницијативу и постигну два поготка на старту другог полувремена.

Репрезентација Србије је одлично ушла у меч на гостовању и већ на старту преузела иницијативу, а после пар неискоришћених шанси, већ у осмом минуту долази до предности од 1:0.

На одлично додавање Филипа Младеновића у казнени простор Словенаца одлично реагује Андрија Живковић и успева да пласира лопту у мрежу супарника за вођство. Славље је донекле покварила неизвесна ситуација да ли се стрелац повредио приликом поготка али је после пар минута паузе констатовано да се радило само о лакшој повреди.

У наставку српски фудбалери имају већу иницијативу и посед лопте али не успевају да реализују неколико изгледних шанси, док су на другој страни Словенци само пар пута успевали да дођу до казненог простора Орлова.

У 35. минуту упорност Орлова се исплатила и долазе до убедљивог вођства од 2:0, јер после сјајног центаршута Душана Тадића са леве стране, Алексамдар Митровић главом смешта лопту у десни угао мреже Словенаца.

Иницијатива изабраника Драгана Стојковића Пиксија се наставља све до краја полувремена када се одлази на паузу без нове промене резултата.

Друго полувреме почиње необичним обртом репрезентације Словеније која већ у првом нападу успева да преко Адама Гнезда Церина смањи на 2:1, а потом већ у 52. минуту дође и до изједначења поготком Бењамина Сеска за 2:2.

Орлови настављају притисак и поново имају већи посед лопте али не успевају да угрозе гол домаћина, па се меч завршава поделом бодова.

После овог меча Орлови су задржали другу позицију у групи са 7 бодова иза првопласиране Норвешке која има 10 бодова и задржали су шансе за борбу за прву позицију.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се