Читај ми!

Минималац "орлова" у Стокхолму, друга победа Србије у Лиги нација

Фудбалска репрезентација Србије остварила је другу победу у Лиги Б овогодишње Лиге нација, пошто је у утакмици групе 4 савладала Шведску у Стокхолму. Србија је савладала Швеђане минималним резултатом (1:0) и укључила се у борбу за прво место у групи.

"Орлови" сада имају шест бодова након три рунде, један мање од првопласиране Норвешке, која је одиграла нерешено без голова (0:0) са Словенијом. Шведска је трећа са три бода, Словенци имају само један.

Селектор Драган Стојковић Пикси направио је неколико измена у стартној постави, па су утакмицу у Стокхолму почели Марко Дмитровић, Милош Вељковић, Андрија Терзић, Филип Ђуричић, Лука Јовић...

Поново је свака акција ишла преко капитена Душана Тадића, али су први озбиљно припретили Швеђани у 19. минуту. После добре акције из аута и повратне са десне стране, Виктор Клаесон је имао сјајну прилику, али је лоше захватио лопту.

После тога "орлови" су преузели иницијативу и кренули да плету мрежу око казненог простора Швеђана.

У 31. минуту мало је недостајало да Филип Ђуричић заврши контру након једног блока, али није имао снаге, да би Јовић два минута касније имао одличну шансу.

Тадић га је проиграо у казненом простору, њему је лопта остала на левој нози, пре него што је одбрана шведске репрезентације стигла да реагује.

Најближи поготку наши момци били су у завршници првог дела игре, када је капитен Ајакса одлично центрирао из "скраћеног корнера". Центиметри су недостајали Николи Миленковићу да лопту спроведе у мрежу и она је завршила тик поред леве стативе.

Имали су Пиксијеви изабраници и среће јер је у надокнади времена Клаесон поново пропустио стопостотону прилику за вођство Шведске, што је у следећем нападу казнио Јовић.

Изборили су српски репрезентативци корнер који је Тадић извео на другу стативу. Највиши у скоку био је Страхиња Павловић који је лопту спустио до нападача Реала, а овај је са петерца спровео у мрежу и "орлови" су на одмор отишли са предношћу.

Како су завршили прво, тако су играчи Србије почели друго полувреме – притиском на задњу одбрану ривала. Терзић и Ђуричић су били најближи да озбиљније угрозе Олсена, али голова није било.

Гости су контролисали ритам сусрета и имали већи посед лопте, што је значило да Шведска има ограничене могућности за организацију напада.

Момци у жутим дресовима први пут су припретили тек на истеку сата игре и то из слободног ударца којем је претходнио фаул и жути картон Павловића. Свонберг је пробао два пута, али су оба била непрецизна.

Потом је уследио период боље игре Швеђана, срећом, без превеликих проблема за нашу одбрану, а онда је Јовић лоше шутирао након лепог продора резервисте Филипа Костића.

Дуел у Стокхолму је ушао у нешто мирнију фазу, мреже су до краја мировале и Србија је сачувала вођство и остварила важан тријумф.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво