Читај ми!

Пао договор – Челси до краја маја у рукама нових власника

Фудбалски клуб Челси саопштио је да су договорени услови за продају вредну 4,25 милијарди фунти, конзорцијуму америчког бизнисмена Тода Болија, сувласника бејзбол тима ЛА Доџерс, преноси Би-Би-Си.

Лиценца Челсија, који је његов власник руски милијардер Роман Абрамович одлучио да прода након руске инвазије на Украјину и пре увођења британских санкција, истиче 31. маја и клуб се суочава са могућношћу да престане са радом уколико не буде продат или лиценца не буде продужена.

Према договору који је постигнут, нови власници ће платити две и по милијарде фунти за акције клуба, наводи се у саопштењу, а новац ће ићи на замрзнути банковни рачун да би био дониран у добротворне сврхе.

Конзорцијум који предводи амерички бизнисмен, такође ће обезбедити 1,75 милијарди фунти за улагање у енглеског фудбалског премијерлигаша.

У саопштењу, Челси је прецизирао да се очекује да ће продаја бити завршена до краја маја, а за преузимање је потребно одобрење енглеског фудбалског савеза и британске владе, наводи Би-Би-Си.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво