Роналдињо и Робињо у олимпијском тиму

Бразилски фудбалери Роналдињо и Робињо играће за селекцију своје земље на Олимпијским играма у Пекингу, саопштено је на званичном сајту Фудбалског савеза Бразила.

На фудбалском турниру у Пекингу играће пет играча који су млађи од 23 године - фудбалер Ливерпула Лукаш, Андерсон из Манчестер јунајтеда, нападач Милана Александре Пато, играч Вердера Дијего и Жо, ново појачање Манчестер ситија.

Петоструки светски првак Бразил никада није освојио златну медаљу на Олимпијским играма, а освојио је два сребра - 1984. и 1988. године. 

На Олимпијским играма у Пекингу Бразил ће играти у групи са Кином, Белгијом и Новим Зеландом.

Олимпијски фудбалски турнир се у Јужној Америци озбиљније схвата него у Европи.

У олимпијском фудбалском тиму су дозвољена само три играча која имају преко 23 године. Долазак већег броја играча, међутим, зависи од воље клубова, који нису у обавези да их пусте на Олимпијске игре.

Селектор Бразила Дунга желео је да у тим позове и фудбалера Милана Каку, али "росо-нери" не желе да га пусте на Олимпијске игре. Дунгина будућност на клупи "кариока" зависиће од резултата у Пекингу, јер је Бразил у претходном периоду, под његовим вођством, забележио слабе резултате.

Састав репрезентације Бразила на Олимпијским играма у Пекингу:

Голмани: Дијего Алвеш (Алмерија), Ренан (Интернасионал).                                           Одбрамбени играчи: Марсело (Реал Мадрид), Илсињо (Шахтјор Доњецк), Рафиња (Шалке), Тијаго Силва (Флуминенсе), Алекс Силва (Сао Пауло), Брено (Бајерн Минхен).                   Играчи средине терена: Лукаш (Ливерпул), Андерсон (Манчестер јунајтед), Хернанес (Сао Пауло), Роналдињо (Барселона), Дијего (Вердер Бремен), Тијаго Невес (Флуминенсе).   Нападачи: Робињо (Реал Мадрид), Александре Пато (Милан), Рафаел Собиш (Реал Бетис), Жо (Манчестер сити).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара