Читај ми!

Бајерну спектакл у Дортмунду и седми узастопни тријумф у "Класикеру"

Фудбалери минхенског Бајерна победили су Борусију Дортмунд 3:2 у спектакуларном "Дер Класикеру", који је обележио 14. коло Бундеслиге. Бајерн је још једном тријумфовао на стадиону највећег ривала, зауставио захукталу Борусију и, што је најважније, одлепио се на табели.

Екипа Јулијана Нагелсмана сада има 34 бода на челу табеле, четири више од Дортмунда, који је доживео други неуспех у последња четири сусрета.

"Дер Класикер" је потпуно је оправдао очекивања јер смо на "Сигнал Идуна парку" гледали једну од најбољих утакмица у досадашњем току сезоне, у свим лигама.

Два немачка великана играла су отворено, нападачки и беспоштедно јурили са једног на други крај терена како би постизали голове. Шанса је било у изобиљу, а први погодак домаћин је постигао већ у петом минуту преко Јулијана Бранта.

Офанзивни везиста Борусије најбоље се снашао у казненом простору и са неких седам-осам метара закуцао лопту у горњи десни угао гола Мануела Нојера.

Жуто-црни тада вероватно нису били свесни једног занимљивог статистичког податка, а то је да њихов тим никада није победио највећег ривала када му је тресао мрежу у првих пет минута – забележили су два ремија и чак пет пораза.

Међутим, само четири минута касније на семафору је писало 1:1 после катастрофалне грешке Матса Хумелса, играча који је носио дрес обе екипе. Хумелс је најавио очајну утакмицу и омогућио некадашњем саиграчу Роберту Левандовском да настави терор у Бундеслиги.

Пољски нападач је постигао 15. погодак од почетка шампионата и убедљиво је први стрелац лиге.

Нешто касније велике прилике пропустили су Лирој Сане и Кингсли Коман на једној, односно Ерлинг Браут Холанд на другој страни. Казна за промашај Норвежанина стигла је у самом финишу првог полувремена, када је Коман искористио још једну грешку одбране ривала, у коју је поново био умешан Хумелс.

Ипак, некадашњи "милионери" одговорили су већ на старту наставка, када је Холанд исправио грешку из првог дела и прелепим ударцем матирао Нојера.

Настављено је са отвореном игром и у другом полувремену, поново су се ређале прилике, али су виђене и две немиле сцене у кратком временском периоду. Прво је Брант морао да напусти терен на носилима после судара главама са Дајоом Упамеканом, а уместо њега је ушао Маријус Волф.

Управо је Волф у следећем правом нападу имао шансу, натрчао је на лопту и погодио у колено Лукаса Ернандеса, који је такође изашао из игре.

Судија Феликс Цвајер је у међувремену пропустио да досуди очигледан једанаестерац за Борусију, након фаула управо Ернандеса над Марком Ројсом, али исту грешку није направио на другој страни.

Кошмар против Бавараца Хумелс је комплетирао играњем руком у казненом простору после корнера и после гледања снимка, Цвајер је показао на белу тачку. Сигуран је још једном био Левандовски и гости су поново повели.

Незадовољан таквом ситуацијом, тренер Дортмунда Марко Розе је негодовао и добио црвени картон, због чега морао да финиш сусрета води са трибина.

До краја није било превише узбуђења иако је надокнада била пуних 10 минута, Бајерн је сачувао вођство и остварио седми узастопни тријумф против Борусије Дортмунд.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво