Читај ми!

Последњи поздрави Моци Вукотићу: Отишао највећи у историји Партизана

После вести о смрти Момчила Моце Вукотића огласили су многи поштоваоци лика и дела једног од најбољих играча у историји Партизана.

Момчило Моца Вукотић преминуо је данас у 71. години, а од њега се опраштају председник, клубови, пријатељи, навијачи и то не само они којима је црно-бела боја у срцу.

"Са великом тугом сам примио вест о смрти Момчила Моце Вукотића, легенде нашег фудбала, сјајног играча и тренера, који је на свој јединствени начин оставио неизбрисив траг у нашем спорту. Најдубље саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима", објавио је председник Вучић.

Вршилац дужности председника Фудбалског савеза Србије и дугогодишњи функционер у ФК Партизан Ненад Бјековић рекао је за Танјуг да је отишао највећи играч у историји црно-белих.

"У шоку сам, за мене је ово као да сам изгубио најрођенијег. Моца је дуго боловао, последња два, три месеца било му је бас лоше, стално смо били у контакту. Био је најбољи фудбалер, а као човек још бољи! Таква је особа био наш Моца. Он је био дете Партизана и слажем се са многим констатацијама навијача Партизана да је био највеци играч у историји нашег клуба. Непревазиђен на терену, као и ван њега. До последњег дана Партизан му је био све. Ово је ненадокнадив губитак", рекао је Бјековић Танјугу.

Путем друштвених мрежа од Вукотића су се опростили и фудбалски и кошаркашки клуб Партизан.

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић на Твитеру је написао:

"Моца Вукотић... Нема човека у спорту који га није поштовао, нема навијача Партизана који га није волео! Један једини! Легендо, драги пријатељу, отишао си данас, али ћеш живети вечно!"

"Моца је био изузетна особа, истинска фудбалска легенда. Добар човек, племенитог духа, господских манира и остаће ми заувек у лепом сећању, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси након вести о смрти легенде Партизана Момчила Вукотића.

"Чули смо се телефоном после утакмице у Лисабону. Био је искрено срећан и од срца је честитао свима на пласману на Светско првенство. Упутио бих најдубље саучешће његовој породици и најближима. Почивај у миру, легендо", изјавио је Стојковић.

"Нека вам је вечна слава!" поделио је капитен Партизана Лазар Марковић.

Међу навијачима црно-белих на друштвеним мрежама већ је покренута иницијатива да стадион ФК Партизан убудуће понесе назив "Момчило Моца Вукотић".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво