Читај ми!

Станковић: Чека нас тешко гостовање

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић истакао је да његов тим очекује тешко гостовање у Лучанима са домаћином који има врло специфичан и неугодан стил игре. Иако ће тим наступити у знатно измењеном саставу због повреда играча, очекује да ће црвено-бели наставити успешну победничку серију.

Црвена звезда од 13 часова и 30 минута у недељу гост је Младости у оквиру 17. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба Дејан Станковић се осврнуо на протекли напоран ритам утакмица.

"Завршили смо Куп, знао сам да утакмица неће бити бриљантна и нисам могао реално да очекујем да ће то бити течна игра и ефикасност. Радили смо вредно на паузи, спремали смо се за циклус од девет утакмица које играмо у ритму четвртак - недеља. Сипали смо бензин, све у циљу припреме за ритам који нас очекује.", констатовао је Станковић.

Анализирајући стил игре супарника констатовао је да упркос томе што имају специфичну тактику, од свог тима очекује максимум и да је већ на старту меча превазићу.

"Нема изговора сутра, иако нас чека тежак терен и неугодно гостовање. Намучили смо се и на Маракани против њих добивши их 1:0, али уз много потешкоћа. Реч је о тиму који гаји исти стил игре већ дуго, са доста пресинга и 1 на 1 ситуација по целом терену. То је њихова тактика и одлика стручног штаба. Радили смо анализе, поновићемо то са циљем да их што више намучимо и што пре постигнемо гол. У таквом мечу, рани погодак на твојој страни ти олакшава посао. Мене је мало изненадила Младост са лошим стартом. Међутим, издигли су се, вратили су им се неки играчи, сада су направили низ добрих резултата, тако да нас чека тешко гостовање."

Стратег црвено-белих је посебно говорио о здравственом билтену тима истакавши да ће то битно изменити стартну поставу.

"Не можемо да рачунамо на Санога и Николића који су ван строја, а иста ситуација је са Фалком и Дионијем. Остали ће бити на располагању, већ смо ушли у ритам одмарања и спремања утакмица, чека нас тренинг, па ћемо детаљније знати како ћемо изаћи сутра. Такође, ситуација са Кангом је таква да је стигао, али му је преминуо отац и добио је подршку од свих нас, као и време да буде с породицом у тако тешком тренутку. Биће на располагању, он има жељу да игра, једноставно је такав, да се он пита увек би био на терену. Ситуација са Борјаном је таква да је он стигао јуче у току дана и да ћемо се видети касније на тренингу. Навикао је он на овакав ритам, али ћемо попричати, па видети да ли ће бранити сутра.", закључио је
Станковић.

На почетку конференције Дејан Станковић је упутио саучешће породици Лале Николића, легендарног економа репрезентације, истакавши да је током дугог стажа у националном тиму испратио и дочекао многе велике људе и играче, да је од њега имало пуно тога да се чује и научи. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се