Читај ми!

Митровић: Велика победа, надиграли смо Португалију; Тадић: Сви треба да буду срећни и поносни

Александар Митровић био је пресрећан након победе над Португалијом за пласман на Светско првенсву. Оценио је да су до пласмана стигли тимском игром под вођтвом селектора Стојковића. Капитен Душан Тадић је нагласио да сви треба да буду срећни и задовољни.

Србија је у одлучућем мечу за пласман на Светско првенство савладала директног ривала Португалију у Лисабону са 2:1.

"Једна велика победа. Мислим да смо остварили пласман са једном великом дебелом тачком. Данас смо дошли овде да играмо фудбал, били смо бољи у сваком смислу те речи. Надиграли смо Португал и заслужено славили", рекао је стрелац одлучујућег гола Александар Митровић.

"Вратило се све, и за Шкотску, са каматом. Кад си поштен и кад радиш вредно, кад се трудиш и искрен си, увек се све врати, само је питање времена. Селектор је веровао у нас и то се видело, играли смо са самопоуздањем. Не знам шта бих рекао, сви смо пресрећни, али највише за нашу нацију, знамо колико сви славе. Не знам шта бих рекао да опишем то, не могу да нађем реч да опишем радост, срећу и понос. И плакао бих и смејао бих се, невероватан осећај", додао је Митровић.

Како су се осећали играчи након примљеног гола?

"Ништа, мислим да смо осећали... Шта год да буде, знамо шта хоћемо, играмо 90 минута, није први пут да смо губили, губили смо у Београду 2:0 од њих. Веровали смо у оно што је селектор тражио од нас, издоминирали смо целу утакмицу."

Митрогол је открио шта је селектор рекао играчима после меча.

"Имамо феноменалну атмосферу, селектор, људи око савеза и који раде у савезу, навијачи... Ја се не сећам да је овако било у репрезентацији, а дуго сам ту. Да видимо сад колико можемо да изгурамо. Ова екипа је спремна за чуда, што каже селектор. Кад је ушао у свлачионицу рекао нам је "Људи јесте ви нормални?", закључио је Митрогол.

Капитен Душан Тадић апострофирао је тимски дух и вођство селектора Стојковића

"Пуно емоција тренутно. Сви су јако срећни и задовољни. Мислим да од како се вратио мистер Стојковић да се вратио осмех, да играмо леп фудбал. Што смо показали данас. Показали смо да можемо да доемо у Португал да доминирамо и победимо. Мислим да свако ко носи овај грб које држављанин ове земље да треба да буде срећан поносан."

Потом је Тадић рекао шта је било у главама након рано примљеног гола.

"Лоше смо кренули, али нас није спутало. Причали смо и пре утакмице да  иако се такав сценарио деси да треба да будемо мирни да гурамо лопту јер са већим поседом лопте можемо да угрозимо Португал, да их надиграмо. Тако је и било и ето стварно велика победа."

"Јако сам срећан због тога (друго Светско првенство на коме учествује). Причали смо око тога да Србија треба да иде у континуитету на Светска и Европска првенства. Надам се да ће мистер Стојковић остати дуго и да ће Србија стално да иде на велико такмичење", закључио је Тадић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво