Читај ми!

Преокрет Лација против Интера, Милан од 0:2 до победе против Вероне

Фудбалери Лација савладали су Интер са 3:1 (0:1) у мечу осмог кола Серије А. Јубиларни 50. гол у дресу тима из Рима постигао је Сергеј Милинковић Савић. У последњем дуелу дана Милан је савладао Верону са 3:2.

Сјајна фудбалска представа на Олимпику у Риму. Гледаоци су могли да уживају у надметању два ривала. Отворен дуел од самог статра. Обе екипе су кренуле по сва три бода у овом дербију, а до циља је након преокрета стигао Лацио.

Након неколико пропуштених прилика на обе стране Интер је први стигао до поготка. Гости су повели у 12. минуту. Хисај је оборио Барелу у казненом простору. Перишић је био сигуран извођач најстроже казне.

Лацио је могао до изједначења у 24. минуту Башић се нашао у ситуацији један на један са голманом Хандановићем, који је био на месту и изашао као победник.

До одласка на одмор бележимо још неколико прилика на обе стране, али мреже су мировали.

Жесток ритам и у наставку. Интер је имао нешто више лопту у својим ногама, створио је више прилика пред голом Лација, али ниједну из категорије стопроцентних.

У 63. минуту Бастони је играо руком у казненом простору и судија је показао на белу тачку. Сигуран са "креча" био је Имобиле и донео Лацију изједначење.

Након постигнутог гола Лацио је био тај који је имао више од игре, неколико прилика пред голом гостију, али су нападачи били непрецизни у завршници.

Врло брзо је Интер преузео иницијативу и све више претио. Лацио се определио да прети из контранапада.

У оваквој игри боље се снашао Лацио, који је до преокрета стигао у 81. минуту. Брза контра домаћина, Андерсон је упослио Имобилеа на левој страни, уследио је ударац, Хандановић одбија лопту, на њу је налетео Андерсон и пласирао је у мрежу.

Уследила је велика гужва на терену и протести играча Интера који су били бесни јер Лацио није прекинуо игру, Ди Марко је лежао на терену, али он је лежао и у току предходног напада Интера, који је, такође, покушао да стигне до голо.

Судија је брзо умирио страсти, поделио неколико жутих картона и меч је настављен.

У првој минути надокнаде Лацио је стигао до трећег гола. Луис Алберто је упутио центаршут након прекида са десне стране, највиши у скоку био је Сергеј Милинковић Савић и главом проследио лопту у мрежу. Био је то његов јубиларни 50. гол у дресу Лација.

Милан након преокрета надиграо Верону

Милан је на полувремену губио 2:0, међутим у наставку је успео да преокрене резултат и освоји цео плен. Тим из Милана ће тако бар на један дан бити лидер Серије А.

Верона је повела у седмом минуту. Капрати се нашао сам очи у очи са голманом Милана и снажним ударцем послао лопту у мрежу.

Гости су удвостручили предност у 24. минуту. Лазовић је упослио Калинића, који је оборен у петерцу, судија је показао на белу тачку. Барак је био сигуран извоач најстроже казне.

У 50. минуту Милан је преполовио предност гостију. Леао је центрирао са леве стране, Жиру је био највиши ускоку и главом послао лопту у мрежу.

У 75. минуту Милан је изједначио. Фараони је оборио Кастиљеха и судија је показао на белу тачку. Кеси је био сигуран са веле тачке.

У 78. минуту Милан је стигао до преокрета. Кастиљехо је упути центаршут у петерац, Гунтер лоше реагује и шаље лопту у своју мрежу.

Серија А, 8. коло:

Субота:
Специа - Салернитана 2:1
Лацио - Интер 2:1
Милан - Верона 3:2

Недеља:
Каљари - Сампдорија
Емполи - Аталанта
Ђенова - Сасуоло
Удинезе - Болоња
Наполи - Торино
Јувентус - Рома

Понедељак:
Венеција - Фиорентина

Табела:
Милан 22
Наполи 21
Интер 17
Рома 15
Лацио 14
Фиорентина 12
Јувентус 11
Аталанта 11
Болоња 11
Емполи 9
Торино 8
Верона 8
Удинезе 8
Сасуоло 7
Специа 7
Сампдорија 6
Ђенова 5
Венеција 5
Салернитана 4
Каљари 3

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи