Читај ми!

Велика победа Србије у Луксембургу, Влаховић одвео "орлове" на чело табеле

Важну победу извојевала је Србија у Луксембургу, у оквиру квалификација за Мундијал у Катару, а стрелац јединог гола на мечу био је Душан Влаховић у 68. минуту сусрета. Србија сада има бод више од Португалије, уз одигран меч више, а наредни дуел "орлови" играју већ у уторак, када у Београд стиже селекција Азербејџана.

Нова победа за фудбалску селекцију Србије у квалификацијама за Мундијал у Катару - "орлови" су на тешком гостовању у Луксембургу однели тријумф минималним резултатом.

Најавио је селектор Драган Стојковић Пикси да ће дуел у Луксембургу бити један од најтежих у квалификацијама и није се преварио. Изузетно чврста и дисциплинована домаћа екипа задала је велике муке "орловима", који су на крају ипак заслужено дошли до нова три бода.

Стрелац јединог гола био је нападач Фјорентине Душан Влаховић, који је искористио савршено додавање Вељковића, па из дуела са голманом Морисом рутински изашао као победник.

Србија није била доминантна као у неким претходним мечевима, било је и доста техничких грешака у игри "орлова", али домаћин и поред свега није успео озбиљније да угрози нашег голмана Рајковића.

Екипа селектора Стојковића била је бољи ривал у првом полувремену, а у последњим тренуцима првог дела оштећена је за пенал, када је голман Морис оборио Тадића, али то нису видели ни главни судија Шкотланђанин Вилијам Колум, као ни арбирти у ВАР соби.

Луксембург је у наставку успео да умири игру Србије, али баш у периоду када је све ишло у корист домаћег тима "орлови" организују брзу контру и долазе до поготка.

У завршници меча Немања Радоњић је имао прилику да увећа вођство Србије, док је још један гол Влаховића поништен због офсајда.

Србија сада има 14 бодова и прва је на табели Групе А, са бодом више у односу на Португалију, али и меч одигран више.

Луксембург је остао на 6 бодова и практично изгубио шансе да се домогне другог места које води у бараж за одлазак у Катар.

"Орлови" наредни меч у квалификацијама играју већ у уторак, када ће у Београду угостити селекцију Азербејџана.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара