Читај ми!

Партизан рутински са Анортозисом – првенац Менига и "бомба" Рикарда за три бода у Никозији

Фудбалери Партизана савладали су у Никозији екипу Анортозиса са 2:0, у утакмици првог кола Групе Б Лиге конференције. Црно-бели били убедљиви на Кипру и погоцима Менига и Рикарда дошли до прва три бода у такмичењу. Екипу Александра Станојевића очекује "вечити дерби" у недељу, а следећи ривал у Европи је естонска Флора 30. септембра.

Одличан меч одиграли су фудбалери Партизана у Никозији, готово рутински савладали Анортозис са 2:0 и освајањем три бода почели такмичење у групној фази Лиге конференције.

Црно-бели су доминирали у свим сегментима игре, створили много прилика, а само је голман домаћих Лорија заслужан што тријумф београдског тима није био убедљивији.

Ретки су били покушаји гостију, а сваки пут на правом месту била је или одбрана или млади голман Поповић, па делује да црно-бели не би примили гол ни да се играло 180 минута.

Нарочито је Партизан био доминантан у првих 45 минута, када су Миљковић и Шћекић пропустили добре шансе, односно голман Лорија је био на правом месту.

Ипак, црно-бели долазе до предности у 42. минуту, када је свој првенац у дресу Партизана постигао Квинси Мениг.

Холанђанин је испратио одличан напад свог тима, Марковић је шутирао, Лорија одбранио, а Мениг одбитак спровео у мрежу.

Тренер Анортозиса Темур Кецбаја покушао је изменама да промени нешто на терену и, истина, домаћи су деловали нешто озбиљније у првих пола сата наставка.

Али, онда је на сцену ступио најбољи стрелац црно-белих ове сезоне Рикардо Гомес, који је показао своју умешност у казненом простору ривала и снажним ударцем затресао мрежу Лорије.

Александар Станојевић извршио је измене како би поједине играче одморио за недељу, када црно-беле очекује "вечити дерби" са Црвеном звездом.

Ипак, црно-беле би могла да забрине стање Рикарда Гомеса, који је у финишу меча напустио игру због повреде.

Могли су црно-бели у финишу до убедљивије победе да су Холендер и Јојић били прецизнији, али промашаји нису покварили свеукупни утисак који је Партизан оставио у Никозији.

Партизан је први на табели Групе Б Лиге конференције са три освојена бода, колико има и Гент, који је минималним резултатом славио против Флоре у Талину.

Наредни меч у Европи црно-бели играју 30. септембра, када у Београд стиже естонска Флора.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара