Читај ми!

Звезда сигурна против Пролетера, два гола Катаија

Фудбалери Црвене звезде победили су Пролетер из Новoг Сада резултатом 3:0 у утакмици осмог кола Линглонг Суперлиге.

Црвена Звезда је могла да поведе већ у првих неколико минута утакмице - прво је Крстичић шутирао са ивице казненог простора, а онда је голман гостију одбранио чист зицер Дионију, којег је после одузете лопте упослио Крстичић.

Диони је већ у деветом минуту меча имао и другу велику шансу - поново је добио перфектну лопту из везног реда, наместио се на десну ногу, али поново је одбранио голман Петрић.

Звезда је коначно у 24. минуту материјализовала добру игру и дошла до предности од 1:0 - Катаи је из слободног ударца послао лопту на страну, Дегенек је главом убацио у средину пред гол Пролетера, а Саного постигао први погодак у сезони.

Могао је у 27. минуту и Крстићић да затресе мрежу противника, али је пребацио гол са шест метара удаљености.

Ипак, недуго затим уследила је одлична акција која се завршила другим поготком црвено-белих на мечу - Иванић је упослио Катаија, који је могао да одигра даље до Дионија, али је решио да превари Петрића и није погрешио.

Пролетер је запретио пред крај првог полувремена. Извели су гости из Новог Сада прекид, двојица играча Звезде качила су лопту на путу ка голу, али је ипак завршила поред леве стативе.

Прве минуте у црвено-белом дресу уписао је Ришаиро Живковић, пошто је већ на полувремену ушао у игру уместо Дионија, који није искористио своје шансе у првом делу утакмице.

После нешто мирнијег периода игре крајем првог и почетком другог полувремена, Катаи је имао нову шансу у 66. минуту, али је из прве шутирао преко пречке.

У 75. минуту поново су сарађивали Иванић, који је одлично гурнуо лопту кроз одбрану Пролетера, и Катаи, којем није било тешко да погоди мрежу - 3:0 за Звезду.

Није било значајнијих дешавања до краја утакмице, Звезда је сигурно чувала лопту и сачувала предност, па у победничком расположењу, али још увек иза Партизана на табели, чека вечити дерби наредне недеље.

Вечерас су звездаши славили рођендан стадиона "Рајко Митић", а и шеф струке црвено-белих Дејан Станковић, па је Владимир Петровић Пижон пред почетак утакмице уручио Станковићу рођендански поклон - фотографију из времена када је носио Звездин дрес.

Линглонг Суперлига, осмо коло:

Петак:

Напредак - Радник 1:0
Спартак - ТСЦ 0:0

Субота:

Раднички Крагујевац - Партизан 1:3
Војводина - Металац 2:2
Црвена звезда - Пролетер 3:0

Недеља:

Колубара - Нови Пазар
Раднички Ниш - Вождовац
Младост - Чукарички

Табела:

1. Партизан 21
2. Црвена звезда 19
3. ТСЦ 17
4. Напредак 15
5. Спартак 12
6. Вождовац 12
7. Чукарички 10
8. Радник 9
9. Војводина 9
10. Раднички Крагујевац 8
11. Колубара 7
12. Раднички Ниш 6
13. Пролетер 5
14. Металац 5
15. Нови Пазар 4
16. Младост 0

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара