Читај ми!

Фифа размишља о Мундијалу на две године, Инфантино са бившим фудбалерима у Дохи

Председник Фифе Ђани Инфантино разговарао је у Дохи са некадашњим звездама светског фудбала о промени календара међународних такмичења. Фифа разматра могућност организовања Мундијала на сваке две године.

Инфантино је после сатанка са фудбалским легендама, између осталих, Венгером, Роналдом, Робертом Карлосом, Трезегеом, Ђоркаефом, Шмајхелом, Абидалом, говорио о потенцијалној промени фудбалског календара.

Једно од могућих решења је и организовање Мундијала на две године, како би се смањио број беспотребних утакмица националних тимова и како би играчи у току сезоне што мање путовали и мењали временске зоне.

Према речима председника Фифе, идеја о Мундијалу на две године још је у фази када се о њој размишља кроз разговоре са бившим фудбалерима, садашњим репрезентативцима и навијачима.

Ипак, на последњем Конгресу Фифе је за покретање разговора о таквом пројекту гласало 166 од укупно 211 чланова Светске куће фудбала.

Садашњи календар међународних такмичења на снази је до 2024. године, а промене, ма какве биле, могу бити уведене тек после тог датума.  

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара