Читај ми!

"Орлови" се испромашивали у Даблину, Ирци у финишу отели бод

Србија је у Даблину одиграла један од најбољих мечева у новијој историји, али на крају се у Београд враћа само са једним бодом у џепу - 1:1. "Орлови" повели голом Сергеја Милинковић-Савића, аутогол Миленковића донео Ирцима изједначење. Јунак меча је голман Ирске Базуну, који је имао чак девет одбрана.

Просто је невероватно како се фудбалери Србије нису вратили из Даблина са три бода - Ирска је у самом финишу срећно дошла до поготка и једног бода 1:1.

Имали су "орлови" лепу игру, опасне нападе, добре прилике за гол, чак и повели, али је све то просуто у једном тренутку деконцентрације и лоше реакције одбране.

Чак 19 удараца ка голу Ирске упутили су српски фудбалери, чак девет у оквир гола, на којем је стајао вечерас мађионичар Гевин Базуну.

Млади голман Ирске и енглеског трећелигаша Портсмута правио је чуда на голу и спречио праву катастрофу свог тима. На крају, испоставиће се, заслужнији је за бод Ирске више од свих осталих саиграча заједно.

Србија је од првог минута преузела теренску иницијативу. Немања Гудељ и Сергеј Милинковић-Савић доминирали су на срдини терена, Тадић дириговао завршницом напада, а Митровић и Влаховић водили велику борбу за снажним ирским штоперима.

Селектор Стојковић одлучио је да почне меч са два нападача - и није погрешио.

Велики проблем био је што лопта није хтела у гол, а још већи што је на њему стајао млади Базуну.

Ипак, Србија је дошла до вођства у 20. минуту. Тадић је извео корнер, популарни СМС био највиши у скоку на првој стативи и главом проследио лопту у гол Ирске.

Ређали су се лепи напади Србије - Тадић, Костић и Ђуричић били су расположени за креацију, нешто мање Митровић и Влаховић, али је после првих 45 минута изгледало да нови погодак "виси у ваздуху".

У другом полувремену темпо је био знатно мирнији, али ни то није спречило "орлове" да створе велики број шанси пред ирским голом.

Базуну је бранио све - ударце Митровића (двапут), Радоњића, Костића, а онда је у 87. минуту уследила казна за све промашене прилике.

После једног прекида створила се гужва у казненом простору Рајковића. Сергеј Милинковић-Савић покушао је да отклони опасност, али је лоптом погодио Миленковића, а она се откотрљала у мрежу.

Покушали су Ирци да искористе моментум и дођу до комплетног преокрета, али је Рајковић сјајном интервенцијом спасао катастрофу.

У последњим тренуцима Немања Гудељ погодио је пречку и то је било последње што су "орлови" урадили на "Авива" стадиону у Даблину.

После пет одиграних мечева, Србија је освојила 11 бодова и сада је другопласирана на табели Групе А са два бода мање у односу на Португалију.

Ирска је дошка до другог бода у такмичењу и заузима четврто место, иза Луксембурга, а испред последњепласираног Азербејџана.

До краја квалификација Србија игра још три меча, против Азербејџана у Београду (12. октобар), Луксембурга (9. октобар) и Португалије (14. новембар) у гостима, а управо тај последњи меч одлучиће ко ће у Катар са првог места у групи, а ко у бараж са другог.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара