Читај ми!

Партизан поражен од Санта Кларе, одлука о пролазу у групу пада у Београду

Фудбалери Партизана поражени су од екипе Санта Кларе са 2:1 у првом мечу плеј-офа за улазак у групну фазу новоформиране Лиге конференција. Реванш се игра за седам дана у Београду.

Није успела српска екипа са гостовања из Понте Делгада да понесе позитиван и задовољавајући резултат, па ће шансу за пласман у европско такмичење тражити у реваншу у Београду.

Португалска Санта Клара савладала је Партизан са 2:1 у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу конференција.

Меч је почео на најлошији могући начин по српску екипу.

Још увек је трајало почетно одмеравање снага, а домаћин је већ водио са 1:0.

Играо се четврти минут, када је Патрик одлично центрирао ка Карваљу, а овај умакао задњој линији и сместио лопту у мрежу Поповића. 

Партизан се није најбоље сналазио у уводних 20-ак минута меча, пошто је олако губио лопту и на најмањи пресинг Санта Кларе, те им дозвољавао честе уласке у завршну трећину терена и константно стварање опасности пред гол Поповића.

Португалска екипа је у 24. минуту погодила пречку, када је главом шутирао Боатенг, да би четири минута касније, Коштин ударац одбранио голман Партизана. 

Ипак, како се прво полувреме ближило крају, српска екипа је долазила до своје игре и контроле на средини терена, чиме је стварала полу-шансе, али је недостајало кључног паса и концентрације у завршници.

Резултат се до краја првог дела игре није мењао, па се на полувреме отишло са предношћу Санта Кларе од 1:0. 

Санта Клара је и у друго полувреме отворила голом у четвртом минуту.

Поново је Партизан олако дозволио да лопта у њиховом шеснаестерцу прође до играча Санте Кларе, овога пута до Морита, који се лепо намешта на десну ногу и прецизним ударцем шаље у мрежу.

Деловало је да ће тај други гол сломити Партизан, али је брзо стигао одговор српске екипе.

Пет минута касније, одлично одрађена уиграна акција из прекида, Натхо за Шћекића, овај главом у петерац за Вујачића, који такође главом тресе мрежу Санта Кларе за 2:1. 

Стицао се утисак да би Партизан након датог гола могао да се потпуно врати у меч, заигра додатно боље и можда дође до изједначења, али то се није десило.

Чак, штавише, Санта Клара је имала неколико шанси и полу-шанси за постизање трећег гола, али се упркос узбуђењима, резултат није мењао.

Реванш меч ће се играти у Београду за седам дана.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи