Читај ми!

Лионел Меси званично у Пари Сен Жермену

Лионел Меси је договорио двогодишњи уговор са Пари Сен Жерменом, преноси Би-Би-Си.

У складу са, сада већ добро познатим и надалеко испричаним околностима, Барселона није могла да региструје Лионела Месија – барем не да то учини повинијући се новим финансијским правилима шпанске Ла Лиге.

Гиљем Балаге, шпански новинар који је колумниста Би-Би-Сија, објавио је да је договор постигнут између Месија и француског вицешампиона.

"Све је готово, договор је постигнут. Све се догодило пре неколико минута", рекао је он, а Би-Би-Си пренео мало после 13.00 часова.

"Његова немара је била да остане у Барселони, али морао је да оде, а Пари Сен Жермен је клуб где је могао да оде. Његова жеља је да одигра што боље у Пари Сен Жермену, а онда да одиграо што боље на Мундијалу у Катару", наводи даље Балаге.

Један од најбољих фудбалера свих времена (без намере да улазимо даље у историјску градацију фудбалера) постигао је 672 гола на 778 мечева за клуб у који је стигао са 13 година.

Освојио је Златну лопту шест пута, а освојио је 35 трофеја са каталонским клубом.

Меси ће бити пето појачање Пари Сен Жермена, овог лета, након Ашрафа Хакимија, Ђанлуиђија Донаруме, Серхија Рамоса и Жоржиња Вајналдума.

Меси је прихватио 50 одсто мању плату у Барселону, што је највише што је она законски могла бити смањена. Али Барселона и даље то није могла да исплари, сходно лимиту који је поставила Ла Лига.

"Зарађивао је 140 милиона евра годишње у Барселони, а отприлике је 40 одсто одлазило на порез. Лига није веровала да би он играо бесплатно, а није искључено да је Барселона управо то хтела да презентује шпанским фудбалским властима. Барселона, напросто, не може да га приушти, јер има око милијарду евра дуга", рекао је Балаге.

Према другим медијским наводима, Лионел Меси ће зарађивати 35 милиона евра годишње у новом клубу, уз додатак премија и бонуса. 

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије