Читај ми!

Црвена звезда против Шерифа за плеј-оф Квалификација за Лигу шампиона (21.00 РТС1)

Фудбалери Црвене звезде игра против Шерифа из Молдавије први меч трећег кола Квалификација за Лигу шампиона. Сусрет почиње у 21.00. Пренос је на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети (само за посетиоце из Србије). Ток меча пратите на нашем порталу.

Након победе над Каиратом пред црвено-белима је нови изазов. Екипа Дејана Станковића игра са Шерифом из Молдавије и уколико савлада ову препреку следи јој дуел за групну фазу Лиге шампиона са бољим из двомеча Легије и Динама из Загреба.

Црвена звезда је од старта сезоне одиграла пет мечева и забележила три победе, један реми и пораз. На последњој утакмици против Спартака из Суботице црвено-бели су забележили победу резултатом 3:1, а голове за наш тим су постигли Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић.

Након што је Звезда елиминисала Каират у другом колу квалификација за најелитније европско такмичење, изабраници Дејана Станковића су показали да полако хватају форму за оно што их очекује у наредном периоду како у домаћем шампионату, тако и у Европи.

Шериф је борбу за пласман у најелитније европско такмичење започео од првог кола квалификација. У првој рунди су убедљиво елиминисали албанског представника Теуту, да би у наредном колу били бољи од јерменског шампиона Алашкерта укупним резултатом 4:1.

У претходној деценији су девет пута били шампиони Молдавске лиге. Прошле сезоне су освојили 99 бодова у домаћем првенству и заиста доминантно освојили титулу, а ове сезоне после два одиграна кола имају три бода и заузимају шесто место на табели.

Црвена звезда и Шериф никада до сада нису "укрстили копља" на званичним утакмицама, тако да ће овај двомеч бити први у историји ова два клуба. Омладинци Црвене звезде су играли против Шерифа у Лиги шампиона за младе 2020. године и успели да победе тим из Молдавије после извођења једанаестераца (2:4).

Четворица фудбалера који су носили дрес обе екипе јесу Вујадин Савић, Огњен Врањеш, Рикардињо и Каду.

Највећа опасност Шерифа прети од тројице најистуренијих играча Адама Траореа, Луванора и Франк Кастањеда. Траоре је по доласку у тим из Молдавије постигао десет голова и забележио седам асистенција, док је Луванор дошао у овом прелазном року из Саудијске Арабије и већ постигао два гола у првом колу квалификација за Лигу шампиона против Теуте.

Кастањеда је убедљиво најефикаснији фудбалер молдавског тима, прошле године је дао чак 33 наврата тресао противниче мреже. У везном реду је најстандарнији Себастијен Тил који је у зимском прелазном року појачао Шериф.

Штоперски тандем чине Данило Арболеда и Густаво Дуланто, док на бековским позицијама наступају двојица бразилаца Фернандо Костанца и Кристијано. На голу је Грк Јоргос Атанасијадис који је овог лета дошао из атинског АЕК-а.

Шеф стручног штаба екипе из Тираспоља је украјински стручњак Јуриј Вернидуб, а Шериф се претежно ослања на стране фудбалере.

"Наш циљ је јасан. Идемо даље, од нас зависи какви ћемо бити, са каквим приступом и само се ми питамо. Играмо код куће и од нас зависи какав ће противник бити", рекао је Станковић за клупски сајт.

Меч између Звезде и Шерифа игра се на стадиону "Рајко Митић" од 21.00. Капацитет стадиона је смањен на 50 процената, тако да се очекује око 28.000 гледалаца.

Пренос је на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети (само за посетиоце из Србије). Ток меча пратите на нашем порталу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво