Читај ми!

"Оснивање Суперлиге убиствено за фудбал"

Председник Партизана Милорад Вучелић изјавио да је разочаран потезом највећих европских клубова који су се определили за оснивање Суперлигу, али и да није изненађен таквом одлуком.

"Све се више у свету продубљује јаз између богатих и сиромашних и оних мање богатих. Ствара се потреба да се све ултра комерцијализује и да се фудбал као игра стави на друго место. У тој концепцији се све друге земље показују као колонијални привесци који евентуално могу да за њих производе по јефтиним ценама играче и ништа више", рекао је Вучелић за Вечерње новости.

Дванаест најбогатијих клубова Европе, међу којима су Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед и Тотенхем, Милан, Интер и Јувентус, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, договорили су формирање нове европске Суперлиге, у којој би требало да учествује 20 екипа.

"Ми сматрамо да је то убиствено за фудбал, сматрамо да то одудара од свих декларативних прича о уједињавању Европе, о премошћавању јаза између севера и југа. Оваква Суперлига би заиста ставила фудбал као спорт на другу страну."

"Можете мислити како би изгледала светска и европска првенства без највећих звезда, Роналда и Месија, колико би то било непривлачно за спонзоре. То би додатно унизило репрезентативни фудбал, замислите на шта би личиле репрезентације Португалије и Шпаније. Поставља се на главу цео систем, потпуно накарадно", каже Вучелић.

Фудбал би закорачио у неком непознатом правцу и зато реакција Уефе мора да буде паметна и рационална, каже Вучелић.

"У тој комбинацији рецимо нема Ајакса, који је озбиљан великан. Било би и много мање новца у осталим европским такмичењима, а то је за Партизан и Звезду јако битан детаљ за функционисање. Сви заборављамо да би ми имали много већи рејтинг да није било санкција, овим се постављају нови губици. Једна потпуно неприродна ствар, једна вестернизација и американизација свега", закључио је Вучелић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво