Читај ми!

Џонсон: Учинићемо све да се Суперлига не развије

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да ће учинити све што је могуће како "отцепљена" фудбалска Суперлига, основана од стране 12 најмоћнијих европских клубова, не би остварила своје планове.

Идеја о формирању нове елитне лиге у Европи никога није оставила равнодушним и док једни то сматрају одличном креативном идејом, други су апсолутни противници јер сматрају да ће то умањити квалитет игре, а поводом те идеје огласио се и Британски премијер Борис Џонсон.

"Заједно са фудбалским званичницима размотрићемо све могуће опције како бисмо били сигурни да се ствари неће развијати онако како се тренутно предлаже. Не мислим да су то добре вести за фудбалске навијаче, нити за фудбал у овој земљи.", рекао је Џонсон, пренела је агенција Ројтерс.

Фудбалски клубови Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчетер јунајтед, Тотнхем, Милан, Интер и Јувентус саоптшили су да напуштају Удружење европских клубова, такмичење у Лиги шампиона и да оснивају нову европску Суперлигу у којој ће учетвовати 20 клубова подељених у две групе по 10.

Клубови су у заједничком саопштењу нагласили да ће ново такмичење обезбедити већи економски развој, а да ће за реализацију овог пројекта добити чак 3,5 миљарди долара.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се