Читај ми!

Роналдо и португалски медији сложни: Оштећени смо

Нјабољи фудбалер Португалије, а по многима и света, Кристијано Роналдо, огласио се на Инстаграму после меча са Србијом (2:2) и истакао да његов тим мора да подигне главу и поред тога што је оштећен. Са њим се слажу и сви спортски листови у Португалији, који су непризнавање гола окарактерисали као скандал.

У феноменалном, садржајном и надасве узбудљивом мечу на највећем српском стадиону ”Рајко Митић”, селекције Србије и Португалије синоћ су одиграле нерешено 2:2.

Док је српска јавност окренута похвалама на рачун сјајног повратка из минуса и одличних пола сата игре у другом полувремену, као и истицању рекорда који је поставио нападач Александар Митровић, у Португалији влада најблаже речено љутња.

Разлог је свакако непризнат чини се регуларан гол Кристијана Роналда у надокнади времена, када је на гол линији интервенисао штопер Стефан Митровић.

Кристијано је одмах жустро реаговао код помоћног судије, због тога добио и жути картон, а недуго затим терен је напустио бесан пре последњег звиждука бациши капитенску траку на траву.

После меча је ипак био блажи у објави на Инстаграму:

"Бити капитен португалског тима један је од највећих поноса и привилегија у мом животу. Увек дајем и даћу све за своју земљу, што се никада неће променити. Али постоје тешка времена са којима морамо да се носимо, посебно када осећамо да је цела нација оштећена. Подигните главу и суочите се са следећим изазовом одмах! Хајде, Португалија!",написао је капитен "селесаа". 

Ни медији у Португалији нису крили бес због момента из надокнаде.

Рекорд” је најдиректнији био на насловној страни са натписом ”Roubo!”, што у дословном преводу значи крађа. 

"О Жого" има на насловној ”ВАР, слатки ВАР” уз цитирање селектора Сантоша да им је судија Дани Макели признао да је погрешио одмах после меча, док ”А Бола” поред тог детаља истиче да је њихова селекције кумовала свему тиме што није успела да мирно приведе меч крају на 2:0”.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво