Читај ми!

Пикси пред дуел са Португалијом: Велики изазов, очекујем отворен "фајт"

Србија игра против Португалије меч другог колa Групе А квалификација за Светско првенство. Дуел се игра у суботу на стадиону "Рајко Митић" са почетком у 20.45. Селектор Драган Стојковић поручио да је Португалија велики изазов и да очекује отворен "фајт" на терену.

Португалија је једна од најбољих, ако не и најбоља екипа у Европи, коју веома ценимо и поштујемо, али верујемо да имамо квалитет да им се супротставимо, рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

"У последња два сусрета изгубили смо од Португалије у Београду, учинићемо све да прекинемо ту традицију, верујем да ћемо успети, мада знам да неће бити лако. Ми се нећемо предати унапред, гледамо утакмицу као велики изазов и верујемо да можемо да парирамо тако јакој екипи. Атмосфера на последњем тренингу била је сјајна и сви једва чекамо да почне утакмица. Велика је мотивација кад играте против шампиона Европе и уживаћемо у фудбалу", изјавио је Стојковић на видео-конференцији за медије.

Он је додао да је екипи сигурно психолошки мало лакше да припрема меч, након што је на старту савладала Ирску, али и истакао да ће меч против Португалаца бити потпуно другачији.

"Веома је важно када стартујете победом, успели смо то да урадимо против Ирске, са психолошке стране то може да значи неки позитивни мир, али сада не размишљамо о Ирској, само о Португалији. Потпуно је нова позиција, нов противник и потпуно другачија игра. Стално потенцирам колективни дух и мислим да је снага једне екипе управо у томе. Ми верујемо у ту снагу, тако да ћемо сутра показати све што можемо да као група одговоримо на изазов који се зове Португалија."

Стојковић је истакао да меч против Португалаца сигурно није кључни у квалификацијама и открио да ће свакако бити промена у тиму.

"Без обзира на име противника, фокус је на нашу игру, тактику, систем, да видимо шта можемо ми да урадимо. Састав не могу да кажем, али биће другачији у односу на прву утакмицу. Претпостављам да ће Португалија бити у другачијем саставу у односу Азербејџан. Није кључна, ово је једна у низу важних утакмица."

"За многе је Португалија најјача у Европи, делим то мишљење, имају изузетан индивидуални квалитет, као тим су јаки, добар спој младост и искуства, на крају крајева шампиони су Европе. И тренер Сантос води екипу маестрално и један је од најискуснијих на свету."

Селектор је рекао да је у раду са играчима највише пажње посветио нападу.

"Нећемо ништа мењати у приступу, да, напашћемо Португалију. То није никаква тајна, то моји играчи знају и играћемо офанзивно и храбро. То није никаква претња, него једноставно ћемо тако играти. Неће им бити лако против нас, сигуран сам у то, очекујем отворен 'фајт'. Предаја у нашем речнику не постоји", јасан је Пикси.

Утакмица између Србије и Португалије игра се у суботу од 20.45 сати на стадиону "Рајко Митић".

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво