Антић: Идемо на Кипар по трофеј и поштовање

Селектор фудбалера Србије Радомир Антић најавио је да ће "орлови" покушати да освоје турнир на Кипру следеће недеље, пошто се, како је рекао, до поштовања у фудбалу долази само добрим резултатима.

"На свакој позицији имамо по два добра играча и зато идемо на турнир са жељом да га освојимо. Знате, до поштовања у фудбалу долази се само преко позитивних резултата", рекао је Антић на конференцији за новинаре у Београду.

На његовом списку од 23 играча налази се и дебитант Невен Суботић, штопер Борусије из Дортмунда. Он, међутим, највероватније неће играти на Кипру, јер из седишта Фифе још није стигла потврда.

Суботић, који је играо за младу репрезентацију САД, крајем прошле године одлучио је да у сениорској конкуренцији наступа за Србију.

"Видео сам и на припремама његовог клуба у Марбељи да смо у репрезентацији добили изузетног човека и спортисту. Он ће сигурно бити на нивоу ове групе, која је до сада показала колико се радује игрању у дресу с државним грбом", казао је Антић.

Селектор Србије навео је и да не жели да полемише с тренером Партизана Славишом Јокановићем, који се пре неколико дана жалио да ће због утакмица сениорске и младе репрезентације остати без петорице играча у завршној фази припрема.

"Календар такмичења не прави Радомир, већ се само користи њим. Ни с ким не желим да полемишем на ту тему. Интереси репрезентације су изнад свега. Календар је такав и сви морају да га поштују", објаснио је Антић.

Он је изразио задовољство што су од последњег окупљања репрезентације у децембру прошле године, поједини чланови националног тима променили клубове и показали да се налазе у доброј форми.

Репрезентација Србије у полуфиналу турнира у Лимасолу у уторак игра против Кипра од 18 сати по средњеевропском времену. Победник ове утакмице у финалу ће играти са бољим из меча Словачка-Украјина.

Селекција Србије - голмани: Владимир Стојковић (Хетафе), Бојан Исаиловић (Генчербирлиги), Владимир Дишљенковић (Металург Доњецк).

Одбамбени фудбалери: Бранислав Ивановић (Челси), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Ивица Драгутиновић (Севиља), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Антонио Рукавина (Минхен 1860), Александар Луковић (Удинезе), Игор Ђурић (Војводина), Иван Обрадовић (Партизан).

Играчи средине терена: Дејан Станковић (Интер), Здравко Кузмановић (Фиорентина), Ненад Милијаш (Црвена звезда), Миљан Мутавџић (Јавор), Милош Красић (ЦСКА Москва), Бошко Јанковић (Ђенова), Зоран Тошић (Манчестер јунајтед), Немања Матић (Кошице), Милан Јовановић (Стандард Лијеж).

Нападачи: Никола Жигић (Расинг). Данко Лазовић (Ајндховен), Миралем Сулејмани (Ајакс).  

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво