Читај ми!

Пикси на првој конференцији као селектор: Нема калкулација, желим све победе

Не размишљам о имену ривала, није ми битан ни распоред, битно ми је само да мој тим буде спреман за изазове који нас очекују, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи старта квалификација за Мондијал у Катару.

"Био бих најсрећнији човек када бих могао да утичем на распоред. Али, не можемо, морамо да играмо сада. Стартујемо против Ирске и Португалије, па идемо у Азербејџан. Нема ту калкулација, типа, добијемо Ирску, па бод против Португалије, па победимо у Азербејџану. Ко нам то гарантује? Дакле, циљ је свих девет бодова, али видећемо шта ћемо урадити. Видећете, најтежа утакмица биће против Луксембурга, то вам гарантујем", изјавио је Стојковић на онлајн конференцији за медије.

Он је додао да није битан систем игре, него принципи у офанзивном и дефанзивном делу.

"Ако неко каже да је 3-5-2 лош систем, а против Русије је било 5:0 и добили смо у Норвешкој опет са тројицом позади... Зашто би одбрана била најгори део тима? Из сваког система може да се извуче максимум, а ја ћу се определити за формацију у којој ће тим бити на терену. Оно што будете видели одозго је небитно, определићу се за формацију за коју сматрам да ће нам донети игру и резултат. Није гаранција ни четири, ни три бека да ћете победити, већ од принципа које тренер треба да покаже и играчима каже у датом моменту шта да раде. Желим да будемо организована екипа", истакао је Стојковић.

Селектор је напоменуо и да ће Александар Митровић имати његову пуну подршку, упркос малој минутажи у Фуламу, као и да верује како је само питање тренутка када ће постати најбољи стрелац у историји репрезентације.

Када је у питању недисциплина о којој се у претходном периоду много причало Стојковић је био јасан.

"Само ми дајте имена и обећавам вам да одмах иду кући. Има пуно неистина и трачева. Сви који су били раније и који су сада сигурно поседују тај патриотски дух у себи. Не верујем да има у њима калкулација да хоће или неће да играју. Било је неких ствари и питање је да ли су неки стварно били повређени или су се чували за клуб. То неће смети да раде. Ту ћу бити врло ригорозан. Волео бих да ми дате име и одржаћу своју реч, одвешћу га сам до аеродрома."

Србија 24. марта дочекује Ирску, три дана касније у Београд стиже Португалија, док 30. марта следи дуел против Азербејџана у Бакуу.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво