Читај ми!

Звезда надиграла Нови Пазар и наставила поход ка титули

Фудбалери Црвене звезде надиграли су Нови Пазар са 3:1 у мечу 20. кола Линглонг Суперлиге и на најбољи начин започели пролећни део сезоне.

Лепа фудбалска представа у Новом Пазара. Рано вођство Црвене звезде довело је до тога да се игра отворено на обе стране. Домаћин је покушао да затвори све прилазе свом голу, а претио је углавном из контранапада. Звезда је желела да што пре осигура вођство. Друго полувреме донело је отворенију игру домаћина, а виђена су још три гола. На крају заслужена победа црвено-белих.

Само што је почео меч црвено-бели су стигли до предности. Играо се други минут, Бен је одлично извео корнер са десне стране. Родић користи лошу поставку одбране домаћина и из петерца напуцава лопту у мрежу. Ово је био његов први гол у сезони.

Црвено-бели су наставили са притиском, више се играло на половини противника. Нови Пазар се бранио и вребао прилику да из контранапада запрети.

Створено је неколико прилика пред голом Новог Пазара, али није било промене резултата.

Новопазарци су у пар наврата стигли до завршнице, али нису имали прилику да упуте ударац ка голу Борјана. При ударац ка голу црвено-белих био је након корнера у 28. минуту, шутирао је Сеад Исламовић, лопта је закачила Гаврића, успорила и завршила у рукама голмана Звезде.

Звезда је наставила да прети са свих позиција, бележимо неколико уиграних комбинација после прекида, али није било реализације.

У 33. минуту запретио је Павков, али је његов ударац са око 13 метара завршио поред стативе.
Још неколико прилика на обе стране, али до одласка на одмор није било промене резултата.

Бележимо и неспретну реакцију Којића који је након једног центаршута за мало савладао голмана Дробњака, који је крајњим напором успео да одбије лопту.

Звезда је до другог гола дошла у 52. минуту. Иванић је повукао лопту по средини терена, на десној стани уочио је Николића, који је улетео казнени простор, проследио лопту до Павкова, који је шаље у мрежу поред голмана Дробњака.

Нови Пазар се није предавао. Предност црвено-белих смањио је у 58. минуту. Оштар центаршут Томића са десне стране Сисе главом претвара у гол. Упутио је неодбрањив ударац под пречку са око десет метара.

Након гола Пазараца игра се распламсала, домаћин је видео своју шансу да стигне макар до бода, а црвено-бели су желели да што пре осигурају победу.

Створено је доста прилика пред оба гола, наравно више је имала Звезда, али ни Пазарци нису били безопасни. Играло се отворено на обе стране, без калкулација. Ређале су се акције. До циља је прва стигла Црвена звезда у 76. минуту.

Канга је извео слободан ударац са десне стране са око 35 метара. Центаршут у казнени простор, највиши ускоку био је Којић и избацио је лопту ван казненог простора. Међутим, на њу је налетео Мирко Иванић и сјајним ударем погодио десни угао гола Новог Пазара.

Црвено-бели су потом успорили темпо игре. Играло се углавном између два казнена простора. До краја меча није било промене резултата.

Суперлига 20. коло:

Петак:
Војводина - ТСЦ 0:1

Субота:
Инђија - Чукарички 0:1
Златибор - Спартак 1:1
Радник - Вождовац 1:1
Металац - Раднички Ниш 1:1
Партизан - Напредак 3:0

Недеља:
Нови Пазар - Црвена звезда 1:3
Јавор - Младост 4:1
Рад - Пролетер 1:0
Бачка - Мачва 2:0

Табела:
Црвена звезда 56
Партизан 47
Војводина 42
Чукарички 38
Спартак 34
Пролетер 32
Раднички Ниш 31
ТСЦ 30
Радник 28
Вождовац 28
Металац 26
Младост 26
Јавор 24
Нови Пазар 21
Рад 19
Напредак 18
Инђија 18
Златибор 16
Бачка 14
Мачва 14

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво