Читај ми!

Партизан сугуран против Напретка на старту пролећног дела сезоне

Фудбалери Партизана савладали су Напредак са 3:0 у мечу 20. кола Линглонг Суперлиге.

Партизан је оправдао улогу фаворита. Од старта је наметнуо свој стил игре и притискао противника. Рано вођство им је олакшало посао. Напредак није имао решења за зону домаћина, тако да је већина његових покушаја осујећена. Црно-бели су могли и до убедљивијег тријумфа, али нису успели да реализују неколико сјајних прилика.

Партизан је повео у 14. минуту преко младог Немање Јовића, коме је ово био први меч у којем је био стартер. Добро су се снашли црно-бели испред казненог простора гостију. Зјелар је успео да упосли Холендера, који петом прослеђује лопту до Јовића. Овај је шутирао са око 17 метара и погодио леви угао голмана Наретка, који је у овој ситуацији био немоћан.

Потом је домаћин дозволио Напредку да креира нападе, тачније гости су успели да успоставе какву-такву теренску равнотежу. Створили су неколико полуприлика пред голом Стојковића, али нису успели да озбиљније запрете.

То је црно-белима отворило шансу да из полуконтри лакше организују нападе кроз одбрану Напретка.

Промена тактике црно-белих у једном моменти, напали су прву линију Напретка, резултирала је голом у 40. минуту. Пресечена је организација напада гостију негде на око 25. метара од гола гостију. Лопта је стигла до Асана на десној страни, овај проналази Холендера у казненом простору, који је успео да превари чувара и голмана Остојића и затресе мрежу.

У наставку је пао темпо игре. Црно-бели су свесно умртвили игру и чакали своју прилику да озбиљније угрозе гол противника.

Напредак се мучио у организацији напада, добро постављена зона Партизан, одбијала је све њихове покушаје да се приближе казненом простору и озбиљније угрозе Стојковића.

Црно-бели су до трећег гола стигли у 71. минуту. Сјајна акција на овом мечу „резервиста", Сума је кренуо кроз средину, преварио је чувара и проследио лопту на леву страну. На њу је налетео Лазар Марковић, ушао је у шеснаестерац, пребацио на десну ногу и прецизним ударем погодио блиши угао гола Остојића.

Напредак се није предавао, али није ни успева да озбиљније угрози гол Стојковића. Партизан је у неколико наврата успео да искористи разређеност одбране гостију иствори неколико прилика пред голом Остојића. Ипак, до краја сусрета није било промене резултата.

Линглонг Суперлига 20. коло

Петак:
Војводина - ТСЦ 0:1

Субота:
Инђија - Чукарички 0:1
Златибор - Спартак 1:1
Радник - Вождовац 1:1
Металац - Раднички Ниш 1:1
Партизан - Напредак 3:0

Недеља:
Нови Пазар - Црвена звезда (13.00)
Јавор - Младост (15.00)
Рад - Пролетер (15.00)
Бачка - Мачва (15.00).

Табела:
Црвена звезда 53
Партизан 47
Војводина 42
Чукарички 38
Спартак 34
Пролетер 32
Раднички Ниш 31
ТСЦ 30
Радник 28
Вождовац 28
Младост 26
Металац 26
Јавор 21
Нови Пазар 21
Напредак 18
Инђија 18
Рад 16
Златибор 16
Мачва 14 

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво