Читај ми!

Пеле, Меси, Кристијано - фудбалски свет се опрашта од Марадоне

Садашње и некадашње фудбалске легенде путем друштвених мрежа опраштају се Дијега Арманда Марадоне, који је преминуо у 61. години. Пеле, Кристијано Роналдо, Меси, Гари Линекер - сви су имали поруку за Највећег.

Марадона је био један од најбољих фудбалера свих времена (неки сматрају и најбољи), а велики број фудбалских звезда, садашњих и некадашњих, имали су потребу да се опросте од чудесног Аргентинца.

"Тужне вести. Изгубио сам великог пријатеља, а свет је изгубио легенду. Толико тога имам да кажем, али за сада нека Бог подари снаге његовој породици. Једнога дана, надам се да ћемо заједно играти фудбал на небу", написао је Пеле.

"Данас се опраштам од пријатеља, а свет се опрашта од вечног генија. Једног од најбољих свих времена. Јединствен мађионичар. Отишао је прерано, али је оставио безгранично наслеђе и празнину која никада неће бити попуњена. Почивај у миру, шампионе. Никада нећеш бити заборављен", поручио је Кристијано Роналдо.

"Тужан дан за све Аргентинце и за фудбал. Отишао је, али нас није напустио, пошто је Дијего вечан. Чувам све прелепе успомене које сам проживео са њим и желим да искористим прилику да упутим своје саучешће свим члановима породице и пријатељима", написао је Лионел Меси на Инстаграму.

"Захвалан сам што сам имао прилику да те упознам. Невероватан играч, уживање за гледање. Такође, изузетно топла и пријатна особа ван терена. Права инспирација за мене и многе друге. Твоје наслеђе ће живети заувек. Почивај у миру, Дијего", речи су Робина ван Персија.

"Мој први фудбалски херој. Мало људи је имало толики утицај на генерације као он. Највећи, најбољи, уметник, човек, харизматичан, вођа, победник. Један од главних разлога зашто сам отишао на имање да шутирам лопту, претварајући се да сам Дијего. Почивај у миру", написао је Рио Фердинанд.

Гари Линекер се подсетио њиховог сусрета из 2006. године, када је на поклон добио дрес, уз поруку "Увек је уживање било у његовом друштву".

Од Марадоне су се опростили и његови некадашњи европски клубови - Севиља, Барселона и Наполи. 

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво