Фудбал се вратио у Шпанију - Севиља боља од Бетиса

Фудбалери Севиље савладали су у градском дербију екипу Реал Бетиса са 2:0 у оквиру првог меча 28. кола Ла Лиге, која је настављена након више од два месеца.

Празан стадион, Лего навијачи, социјална дистанца, "вештачка" атмосфера којом управља Ди-џеј... Све то је далеко од онога на шта смо навикли од фудбала у Шпанији, а поготово у севиљском дербију, али је реалност на коју се морамо привикнути.

Оно на шта јесмо навикли када је у питању Ла Лига јесте жар и ватра на терену, добар фудбал и борба за сваку лопту. 

Домаћи тим је знатно амбициозније и расположеније ушао у меч, али то није успео да материјализује и промени резултат на семафору у првом полувремену.

У неколико наврата веома близу гола били су фудбалери Севиље. Окампос је погодио место где се спајају статива и пречка, а ударци главама Де Јонга и Кундеа завршили су поред гола Роблеса.

Други део меча донео је још више узбуђења и два гола у мрежи Бетиса.

Играо се 54. минут када је дефанзивац Бетиса Марк Бартра направио прекршај у свом шеснаестерцу над Луком де Јонгом, а судија Лахоз досудио је једанаестерац.

Сигуран са беле тачке био је Лукас Окампос, који је одиграо сјајан меч и био играч сусрета.

Шест минута касније, Окампос је био асистент код гола Фернанда. Оштро изведен корнер са десне стране у срце шеснаестерца гостију, Окампос петом качи лопту, на коју натрчава Фернандо и главом је шаље у мрежу ривала. 

Прву прилику за Бетис на мечу у гол не претвара Борха Иглесиас у 69. минуту. Одлично је центрирао Морено, а Иглесијас са пет метара шаље лопту главом поред гола. 

До краја сусрета играло се у споријем ритму, који није донео већи број шанси.

Изабраници Ђулена Лопетегија уписали су 14. победу у сезони и налазе се на трећем месту на табели, док је Бетис, тим Жоана Рубија уписао 11. пораз и заузима 12. место.

Ла Лига 28. коло:

Четвртак: Севиља - Реал Бетис 2:0

Петак:

Гранада - Хетафе
Валенсија - Леванте

Субота:

Еспањол - Алавес
Селта - Виљареал 
Леганес - Ваљадолид
Мајорка - Барселона

Недеља:

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид
Реал Мадрид - Еибар
Сосиједад - Осасуна 

Табела: Барселона 58, Реал Мадрид 56, Севиља 50,  Сосиједад 46, Хетафе 46, Атлетико Мадрид 45, Валенсија 42, Виљареал 38, Гранада 38, Атлетик Билбао 37, Осасуна 34, Реал Бетис 33, Леванте 33, Алавес 32, Ваљадолид 29, Еибар 27, Селта Виго 26, Мајорка 25, Леганес 23, Еспањол 20.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво