Борусија немоћна против Бајерна, да ли је већ познат шампион Немачке

Голом Јошуе Кимиха, Бајерн је као гост савладао најближег пратиоца Борусију из Дортмунда и стекао седам бодова предности на врху табеле Бундеслиге. Домаћи покушавали да дођи до преокрета, Нојер маестрално командовао одбраном Бавараца.

Утакмица између Борусије и Бајерна била је вредна сваке пажње која јој је била посвећена. Две велике екипе одиграле су сјајан фудбалски меч, гости на крају однели минималну победу.

Бајерн је дошао на "Сигнал Идуна парк" да покаже да форма у којој се налазе играчи Хансија Флика није случајна, а знали су да им победа доноси миран сан и седам бодова предности на челу табеле Бундеслиге.

Ипак, домаћи су знатно ангажованије ушли у меч, покушавајући да раном предношћу сломе противника и покажу да је младост екипе Лусијена Фавра жељна доказивања.

Бајерн је брзо успоставио теренску иницијативу и крајем првог полувремена повео. Јошуа Кимих је фантастичним лоб ударцем савладао Романа Буркија и донео својој екипи предност којом су Баварци отишли на одмор.

У другом полувремену виђена је јалова иницијатива домаће екипе. Покушавали су Холанд, Гереиро, па и резервисти Геце и Рејна, али је одбрана Бајерна била непоколебљива, предвођена сјајним Мануелом Нојером.

У другом полувремену виђен је и један спорни детаљ, када је лопта погодила у раме Џерома Боатенга. Домаћи су тражили једанаестерац, али су судија Штилер и његови помоћници у ВАР соби остали неми.

Бајерн је у финишу меча могао да удвостручи предност, али је феноменални ударац Роберта Левандовског завршио на левој стативи Буркијевог гола, па Пољак није успео да постигне свој 28. погодак у такмичењу.

Гости су испунули свој циљ. Однели су три бода из Дортмунда и стекли седам бодова предности у односу на најближег пратиоца, осам кола пре краја Бундеслиге.

Да ли ће екипи Хансија Флика то бити довољно да одбране титулу освојену прошле године, сазнаћемо у неколико наредних седмица.

Бундеслига 28. коло:

Уторак:

Борусија Дортмунд - Бајерн Минхен 0:1 (Кимих 43)

Бајер Леверкузен - Волфсбург (20.30)
Ајнтрахт - Фрајбург (20.30)
Вердер - Борусија Мехенгладбах (20.30)

Среда:

Лајпциг - Херта (18.30)
Аугзбург - Падерборн (20.30)
Дизелдорф - Шалке (20.30)
Хофенхајн - Келн (20.30)
Унион Берлин - Мајнц (20.30)

Табела:

1. Бајерн Минхен 61
2. Борусија Дортмунд 57
3. Лајпциг 54
4. Бајер Леверкузен 53
5. Борусија Менхенгладбах 52
6. Волфсбург 39
7. Фрајбург 37
8. Шалке 37
9. Хофенхајм 36
10. Келн 34
11. Херта 34
12. Аугзбург 30
13. Унион Берлин 30
14. Ајнтрахт Франкфурт 28
15. Мајнц 27
16. Фортуна Диселдорф 23
17. Вердер Бремен 21
18. Падерборн 18

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво