ЛДУ освојио Куп Либертадорес

Бољим извођењем једанаестераца ЛДУ из Кита постао је јутрос први клуб у историји еквадорског фудбала који је тријумфовао у Купу Либертадорес, такмичењу које је пандан Лиги шампиона у Европи.

ЛДУ је у реванш мечу финала овог престижног такмичења поражен у Рио де Жанеиру од Флуминенсеа са 3:1 (2:1). Пошто је први меч, одигран пре недељу дана у Киту добио еквадорски првак са 4:2 играни су продужеци. Према правилима тог такмичења, наиме, у финалу не важи предност гола у гостима.

После додатних 30 минута резултат је остао непромењен, па се приступило извођењу једанаестераца. Голман ЛДУ-а Хосе Франциско Севалос био је јунак пенал серије. Одбранио је чак три једанаестерца и еквадорском тиму донео победу коју су сви у Јужној Америци прогласили сензационалном.

Већ у 6. минуту Луис Болагос је шокирао више од 90.000 присталица бразилског тима, колико их се окупило на "Маракани" и донео, чинило се, недостижну предност еквадорском тиму. Јер, рачунајући 4:2 из прве утакмице и овај погодак, ЛДУ је водио са 5:2.

Захваљујући првом асу Флуминенсеа Тијагу Невесу уследио је потпуни преокрет. Головима у 11, 27. и 56. минуту Невес је анулирао предност ривала и изједначио укупан резултат на 5:5.

Пошто се до краја ништа није променило, као ни у продужецима, одлука је морала да падне са пенала. Од четири једанаестерца Флуминенсе је искористио само један јер је Севалос одбранио шутеве Невеса, Вашингтона и Консе. С друге стране Урутија, Салас и Гуерон су били прецизни и ЛДУ је први пут у клупској историји освојио Куп Либертадорес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво