Реалова мисија безуспешна, Сити након преокрета славио у Мадриду

Фудбалери Манчестер ситија савалдали су на гостовању у Мадриду екипу Реала са 2:1 у мечу осмине финала Лиге шампиона. "Грађани" головима Жезуса и Де Брујнеа знатно задовољнији очекују реванш у Манчестеру 17. марта.

Мало је недостајало да фудбал још једном приреди ситуацију у којој боља екипа не би уписала победу.

Манчестер сити је у Мадриду био бољи тим, имао иницијативу, контролисао темпо утакмице, али је тек након преокрета уписао победу.

Велика борба се гледала на средини терена готово за сваку лопту, а домаћин се примарно оријентисао на одбрану, а своје шансе тражио у грешкама ривала.

Реал је у првом полувремену имао само три ударца ка голу ривала, што је најгори учинак "краљевског клуба" на свом стадиону још од 2013. године.

Сити је покушавао преко Жезуса и Мареза, али је на врхунцу задатка био голман Реала Куртоа. 

Ипак, оно што су чекали, фудбалери домаћих су дочекали у 60. минуту. Олако су Родри и Отаменди изгубили лопту, Винисијус је то искористио како би отворио контру. Одлично је све пратио Иско, који се нашао сам на другој стативи, примио лопту и рутински матирао Едерсона.

Ипак, Сити је успео да однос снага на терену преточи и у резултат на семафору. Из не толико изгледне ситуације у 78. минуту. Де Брујне је некако успео да центрира са леве стране у петерац Реала, а тамо главом лопту у мрежу спроводи Жезус. Реал се жалио на фаул у нападу Бразилца при скоку са Рамосем, али судија Орсато и ВАР технологија нису делили то мишљење.

Од тог момента меч је добио потпуно другачији ритам и утисак, пошто је Сити испунио примарну мисију постизања гола у гостима.

"Грађани" у играли растерећеније и успели да побољшају резултат до краја меча. Стерлинг је ушао у игру у 73. минуту, а само десет минута касније изборио је пенал.

Карвахал је неспретно реаговао у свом шеснаестерцу, оборио Енглеза, а судија је доделио најстрожу казну. Сигуран са беле тачке био је Кевин Де Брујне.

До краја сусрета виђен је и црвени картон који је зарадио Рамос. Дефанзивац Реала морао је да спречи Жезуса који је улазио у стопостотну шансу, чиме је зарадио искључење, па неће моћи да помогне екипи у Манчестеру.

Реванш на "Етихад" стадиону је на програму 17. марта. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво