Бајерн слави 120 година постојања у специјалним ретро дресовима

Бајерн из Минхена, један од најтрофејнијих европских фудбалских клубова, слави 27. фебруара 120 година постојања, а тим поводом компанија Адидас дизајнирала је специјалне ретро дресове које ће фудбалери из Минхена ностии само на мечу против Аугзбурга 8. марта.

Након убедљиве победе над Челсијем у осмини финала Лиге шампиона, за играче и навијаче минхенског Бајерна следи период обележавања 120 година од оснивања најтрофејнијег немачког клуба.

Слављеничку атмосферу употпуниће и ретро дресови у којима ће фудбалери Бајерна истрчати на терен Алијанс арене 8. марта, када у 25. колу Бундеслиге дочекују Аугсбург.

Бели дресови са црвеним рукавима које је дизајнирала немачка компанија Адидас инспирисани су дресовима у којима су Баварци 1932. године освојили прву титулу шампиона Немачке.

Систем такмичења био је тада другачији, а Бајерн је у финалу шампионата победио Франкфурт резултатом 2:0.

Успон клуба ускоро ће зауставити долазак нациста на власт и почетак Другог светског рата, па ће наредну титулу првака државе фудбалери из Минхена освојити тек 1969. године.

Дрес који на белој подлози има дискретно извезену ретро верзију грба Бајерна и лого спонзора, фудбалери немачког првака носиће уз црвене шортсеве. Дрес је већ могуће купити на званичном сајту клуба по цени од 90 евра.

Слављe у Минхену квари само повреда Роберта Левандовског који ће четири недеље одсуствовати са терена.

Баварци су у својој богатој историји освојили 29 националних првенстава, 19 купова и пет титула шампиона Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи