Наполи је био бољи од Барсе, али је није победио

Фудбалери италијанског Наполија и шпанске Барселоне одиграли су подно Везува нерешено 1:1 (1:0), у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Стрелци су били Мертенс у 30. и Гризман у 57. минуту меча у којем је Наполи био опаснији и имао боље шансе, а Барса већи посед и само један шут у оквир гола домаћина.

Једна од две сјајне утакмице вечерашњег програма у Лиги шампиона одиграна је на испуњеном стадиону "Сан Паоло" у Напуљу.

Идеја Ђенара Гатуза да успори ритам, направи добар дефанзивни блок и из контре нападне великог противника у првом полувремену функционисала је готово беспрекорно.

Барса је очекивано имала доминацију у поседу али није успела да уради ништа озбиљније, што свега један шут и то ван оквира гола Оспине и осликава.

Са друге стране, силно мотивисани домаћин уз фантастичну подршку са трибина "Сан Паола" био је изузетно дисциплинован, чекао и дочекао своју шансу и из контранапада дошао до предности.

Пољак Пјотр Зјелински је продро по десној страни на истеку пола сата игре, и уз малу помоћ неспретног Жуниора Фирпа дошао на ивицу шеснаестерца, одакле је приметио и савршено додао лопту до Дриса Мертенса, који са неких 16-17 метара шаље изузетно презну лопту у леви угао Тер Штегена, који је том приликом био на "кривој нози" - 1:0.

Међутим, та идеја Наполитанаца у наставку издржала је свега 12 минута, пошто је у акцији која је била слична оној из које је пао први гол на мечу, Антоан Гризман погодио за, испоставиће се коначних 1:1.

Асистенцију након доброг дубинског паса Бускетса забележио је Нелсон Семедо, који је француског нападача лепо "спојио са голом".

Претходно је напад плавих је претходно "отупео" принудним изласком из игре Мертенса, кога је због повреде заменио Аркадијуш Милик.

Тада се додатно ангажовао вечерас расположени Лоренцо Инсиње, који се четири минута после изједначења имао врло добру прилику, али је Тер Штеген овога пута био одлично постављен.

Два минута касније покушао је и Каљехон, али мрежа шпанског првака остала нетакнута.

Уз то, Барса је у наставку била знатно опаснија, али и стрпљивија у креацији, те је одбрана домаћина, у којој је на месту штопера свих деведесет минута одиграо српски репрезентативац Никола Максимовић, била под много већи притиском него у првом делу меча.

Но, занимљиво, та иницијатива Месија и екипе није резултитала нити једним шутем у оквир гола Наполија, те је једини такав остао онај када је Гризман донео поравнање.

До краја меча највише узбуђења и пажње изазвао је детаљ из 88. минута, када су се после старта сукобили главни актер Артуро Видал и дефанзивац домаћих Марио Руј, због чега је Чиленац добио два жута, односно црвени картон, највише због покушаја да противника удари главом.

Реванш меч на "Камп Ноу" стадиону игра се 18. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво