Рапсодија Аталанте, прегажена Валенсија

Фудбалери Аталанте славили су над екипом Валенсије са 4:1 на стадиону "Сан Сиро" у оквиру првог меча осмине финала Лиге шампиона. Реванш је на програму 10. марта.

Стадион "Сан Сиро", или "Ђузепе Меаца", како ко воли, био је домаћин сјајне утакмице и фудбалске представе коју су приредили Аталанта и Валенсија.

Екипа Аталанте одиграла је први меч у нокаут фази Лиге шампиона у историји клуба и у истом изашла као победник, пошто је шпанску екипу Валенсије декласирала са 4:1.

Домаћин је боље отворио меч и у првих пар минута у неколико наврата могла већ да дође до гола. Ипак нису дуго чекали како би затресли мрежу ривала.

Алехандро Гомез упутио је оштру лопту у шеснаестерац противника, а тамо се Хотебур снашао боље од својих чувара и главом сместио лопту иза леђа Доменека.

Валенсија је имала за чим да жали, пошто је сјајне прилике до краја полувремена пропустио Гуедеш.

Аталанта је знала то да казни, пошто је у финишу првог дела дошла до другог гола. Пашалић је упослио Иличића, а словеначки фудбалер је изврсно шутирао са ивице шеснаестерца и лопту послао под пречку гола Валенсије. 

Изабраници искусног Ђанпјера Гасперинија у другом делу су знали како да стану на лопту, очувају предност и не дозволе Валенсији да пронађе своју игру.

Плаво-црни су чекали да се "слепи мишеви" отворе и оставе простор на својој половини.

То су и дочекали и за само шест минута у периоду од 57. до 63. минута постигли два гола.

Први је дело Фројлера, који се веома лепо извукао на десну ногу и пласирао лопту у мрежу ривала, а други поново Хатебура, који је сјајно истрчао контру и још једном матирао Доменека.

До краја сусрета виђен је још један погодак, овога пута у мрежи домаће екипе. Једини гол за Валенсију постигао је Черишев. Руски фудбалер искористио је кикс одбране и лопту која му се нашла у ногама пред шеснаестерцом ривала.

Гости из Шпаније упорно су покушавали да још који пут затресу мрежу ривала и учине двомеч много неизвеснијим, али се Аталанта успешно бранила и одбранила.

Реванш је на програму 10. марта, на стадиону "Местаља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво