Лајпциг на челу Бундеслиге, Леверкузену опет победа после трилера

У суботу је одиграно пет мечева 22. кола Бундеслиге. Бајер поново однео победу у голеади, Лајпциг прикуцао Вердер за зону испадања и попео се на прво место, а Волфсбург пришао Хофенхајму након победе у директном дуелу.

Аугсбург и Фрајбург одиграли су нерешено - 1:1. У 38. минуту је Иаго центрирао у шеснаестерац, али је одбрана лоше реаговала, па је лопту у мрежу спровео Филип Макс за вођство Аугсбурга. Фрајбург је одговорио у другом полувремену, када је након краћег "карамбола" у казненом простору Јаник Хаберер постигао погодак за коначан резултат.

На утакмици Волфзбурга и Хофенхајма постигнуто је пет голова, од чега три са беле тачке.

Први пенал је искористио у 18. минуту, јер је Себастијан Руди играо руком у казненом простору.

Затим је изједначење Хофенхајму донео Кристоф Баумгартнер након ударца главом. Други једанаестерац за Волфсбург уследио је после фаула Бењаминија Хубнера, што је Вегхорст опет искористио.

Седам минута касније је Вегхорст играо руком и омогућио Андреју Крамарићу да донесе ново изједначење Хофенхајму. Тачку на меч ставио је Вегхорст након рутински завршеног контранапада (2:3).

Херта је захваљујући аутоголу противника успела да дође до три бода. Дедрик Бојата био је највиши у скоку и дао гол за вођство екипе из Берлина.

У другом полувремену је последњепласирани Падерборн узвратио преко Дениса Србенија, који је затресао мрежу из мртвог угла. Последњи гол за Херту постигао је играч Падерборна Џамилу Колинс, који након лоше интервенције на линији гола није успео да избаци лопту у корнер, већ у мрежу (2:1).

Ред Бул Лајпциг није имао проблема са Вердером. Постигли су три лака поготка, два из прекида и један у контранападу. Стрелци су били Норди Мукиеле, Патрик Шик и Лукас Клостерман. Тим из Бремена је упутио само један шут ка голу Лајпцига, који се сада налази на првом месту на табели.

Након прошлонедељног спектакла на утакмици са Борусијом, Бајер Леверкузен је поново у трилеру дошао до бодова.

Унион Берлин је повео преко Кристијана Гентнера, који је снажно шутирао под пречку. У 22. минуту је дугу лопту Џонатана Таха умирио Ларс Бендер, а затим је Каи Хаверц лако лобовао голмана Униона за 1:1.

Узбуђења није било до 83. минута, када је Муса Диаби протрчао иза збуњене одбране Униона и лако спровео лопту у мрежу.

За ново изједначење кривац је био Маријус Бултер. Направио је неколико дриблинга да направи простор за шут, а затим сјајно пласирао лопту у сам горњи десни угао.

Победу Леверкузену у 94. минуту донео је Карим Белараби након продора по десној страни.

Бундеслига - 22. коло:

петак:
Борусија Дортмунд - Ајнтрахт Франкфурт 5:0

субота:
Аугсбург - Фрајбург 1:1
Хофенхајм - Волфсбург 2:3
Падерборн - Херта Берлин 1:2
Ред Бул Лајпциг - Вердер Бремен 3:0
Унион Берлин - Бајер Леверкузен 2:3
Фортуна Дизелдорф - Борусија Менхенгладбах 1:4

недеља:
15.30 Келн - Бајерн Минхен
18.00 Мајнц - Шалке

табела:
1. Ред Бул Лајпциг 45
2. Бајерн Минхен 43
3. Борусија Дортмунд 42
4. Борусија Менхенгладбах 42
5. Бајер Леверкузен 40
6. Шалке 35
7. Фрајбург 33
8. Хофенхајм 33
9. Волфсбург 31
10. Ајнтрахт Франкфурт 28
11. Аугсбург 27
12. Унион Берлин 26
13. Херта Берлин 26
14. Келн 23
15. Мајнц 21
16. Фортуна Дизелдорф 17
17. Вердер Бремен 17
18. Падерборн 16

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво