Ево колико Премијерлигаши зарађују на дечјим сновима

Откривен је ценовник који је ужаснуо јавност у Енглеској, а који је отктио колико клубови из најбогатије лиге света наплаћују родитељима да им деца прошетају стадионом држећи за руке фудбалске звезде.

Децу, одевену у фудбалске дресове, која на терен изласе са играчима, у Енглеској зову "маскоте", али то није никаква специфичност Острва, већ пракса свуда у свету.

Само што се то у Премијер лиги папрено плаћа. Откривање "ценовника" клубова изазвало је талас незадовољства у Енглеској.

Астон Вила наплаћује 500 фунти за утакмице А категорије, Шефилд јунајтед тражи 360 за највеће утакмице, а 300 за оне слабије, Тотенхем 485, односно 350, Вулвси 450 и 320.

Борнмут има цену од 235 фунти, Барнли 310, Лестер 355, док Кристал Палас тражи 375 и 100.

Има и занимљивих комбинација, па тако Брајтон тражи 350 фунти за капитенову руку, а 250 за остале играче, док код Норича ход са капитеном стоји 500 фунти, а 379 са осталим играчима.

Најскупљи је Вест Хам који тражи 700 фунти за утакмице А категорије.

Има и оних клубова који не наплаћују то што деца могу додирнути своје идоле. Па тако ништа не наплаћује Арсенал, већ децу бирају чланови клуба, као и Челзи, Ливерпул, Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Њукасл и Саутемптон.

Вотфорд, који наплаћује 100 фунти, не зарађује ништа, већ све донира заједници, као и Евертон, који наплаћује 599.

Енглески медији процењују да неки клубови на тај начин зарађују више од пола милиона фунти годишње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво