Аталанта покорила Фиренцу и осамила се на четвртом месту

Фудбалери Аталанте славили су као гости у Фиренци против Фјорентине са 2 : 1 и тако задржали четврто место на табели Серије А након 23. кола. Важна победа Сампдорије у Торину (1:3)

Црно-плави из Беграма су до сва три бода на тешком гостовању дошли након преокрета у другом полувремену.

"Виола" је повела у 32. минуту, када је Федерико Кијеза са више од дведесет метара лепим и снажним ударцем савладао Голинија.

Међутим, већ после четири минута игре у наставку резултат је поравнао Дуван Запата, добрим сналажењем у петерцу.

Преокрет и, испоставиће се, победу гостима донео је Украјинац Руслан Малиновски, одсечним и изузетним ударцем са дистанце у 72. минуту сусрета. 

Српски репрезентативац Никола Миленковић одиграо је цео меч за "љубичасте", док је нападач Душан Влаховић добио шансу у последњих пола сата.

Фјорентина је после овог меча на на 14. месту са 25 бодова, док је Аталанта сада сама на четвртом месту са 42 бода.

У другом мечу суботњег програма Сампдорија је као гост, такође после преокрета, остварила изузетно важну победу и удаљила се из зоне испадања. Било је 3:1.

Иако су "бикови" повели у 55. минут преко Вердија, уследио је велики преокрет тима из Ђенове у року од само девет минута.

Прво је Гастон Рамирез са два гола (70. и 75. минут) донео преокрет, да би капитен тима и најбољи стрелац Фабио Кваљарела у 79. минуту поставио коначан резултат и донео сва три бода екипи Клаудија Ранијерија. 

"Самп" сада има 23 бода и заузима 16. место на табели Серије А, док је Торино са 27 поена на 12. позицији.

Првопласирани Јувентус од 20.45 гостује у Верони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво