Сосиједад шокирао Реал у Мадриду и избацио га из Купа!

Фудбалери Реал Сосиједада направили су велико изненађење и елиминисали Реал Мадрид у осмини финала Купа краља. Баски су декласирали "краљевски клуб" у гостима и победили резултатом 4:3.

Екипа Зинедина Зидана ни ове сезоне неће успети да тријумфује у Купу, а начин на који је тим поражен много ће заболети навијаче.

Сосиједад је на стадиону "Сантјаго Бернабеу" повео у 22. минуту – некадашњи играч "краљевића" Мартин Едегор покупио је одбитак, шутирао из прве са неких 17 метара и лопта је завршила у мрежи након очајне реакције голмана Ареоле.

Изабраници Иманола Алгуасила играли су сјајно, почетком другог полувремена им је поништен погодак, али се потом нападач Исак потрудио да нокаутира ривала.

Корпулентни центарфор је у размаку од два минута постигао два ефектна гола, прво волејом, а онда и снажним ударцем под пречку, чиме је најавио сензацију.

Убрзо је Марсело смањио на 3:1 и навијачи су се понадали да је унео неизвесност, али је Микел Мерино исту брзо отклонио. Исак се сада нашао у улози асистента, оштро је центрирао по земљи, а колега из напада са неких седам-осам метара погодио доњи леви угао.

Чинило се да је у том 69. минуту утакмица "убијена", али није било тако.

Родриго, а потом и Начо су у финишу унели драму, сусрет је продужен више од осам минута, пре него што је ипак завршен разочаравајуће по домаћина.

Није било времена за повратак и тренутни лидер у Ла Лиги ће и шесту годину заредом остати без трофеја у овом такмичењу.

Српски репрезентативац Лука Јовић добио је прилику у финишу, када је заменио Валвердеа.

Од 21.00 Атлетик Билбао дочекује Барселону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво