Звезда убедљива у последњој провери, сјајан гол Петровића

Фудбалери српског шампиона Црвене звезде савладали су словачку Дунајску Стреду са 4:0, у последњем припремном мечу одиграном у турском Белеку. Спектакуларан гол Његоша Петровића.

Тренер Звезде Дејан Станковић се одлучио да меч почне следећи састав: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Петровић, Јованчић, Гаврић, Бен, Николић и Боаћи. 

Звезда је повела већ у трећем минуту голом Бена, који је сјајно искористио асистенцију у простор Ричмонда Боаћија и затресао мржеу словачког тима.

На 2:0 у 17. минуту меча у Белеку повисио је Душан Јованчић, који је био највиши у скоку и главом закуцао лопту у гол ривала након корнера који је извео Бен.

Трећи гол црвено-белих дело је младог играча средине терена Његоша Петровића, који је на спектакуларан начин са око тридесет метара опалио по лопти и послао је у ракље голмана Дунајске Стреде. Играо се 29. минут.

Након паузе, Звезда није смањивала гас већ и даље нападала ка голу Словака.

То резултирало четвртим голом у 57. минуту, пошто је након полуконтре Родић одлично са леве стране убацио лопту у казнени простор, а Ричмонд Боаћи се вешто снашао и главом упутио неодбрањив лоб ударац ка голу Једличке.

У 73. минуту тренер Станковић направио је неколико измена и на терен послао Милуновића, Панкова, Конатара, Јовичића, Иванића, Симића, Гарсију, Павкова и Томанеа, али се резултат није мењао.

Црвено-бели су на припремама у Турској одиграли пет мечева, у којима су победили Арку 3:2, Лудогорец 1:0 и данас Дунајску Стреду 4:0, а одиграли нерешено са Вардаром (0:0) и Цељем (1:1).  

Први меч другог дела сезоне играчи најтрофејнијег српског клуба играју 15. фебруара на Бановом Брду против Чукаричког.

Звезда је прва на табели Суперлиге са 55 бодова, односно 11 више од другопласираног Партизана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво