Футсалери Србије надиграли и Француску

Футсал репрезентација Србије савладала је селекцију Француске са 4:2 у другој утакмици на турниру квалификација за Светско првенство у нишком "Чаиру". Овом другом победом „орлови“ су наставили успешну серију на турниру и тренутно су на првом месту у групи.

У врло изједначеној утакмици са јаким ривалом футсалери Србије су начинили обрт и наставили серију победа коју су започели убедљиво надигравши репрезентацију Украјине.

Селекција Француске је прва дошла у вођство већ у трећем минуту, али су „орлови" изједначили четири минута касније поготком Стефана Ракића.

Потом је настављена равноправна игра све до полувремена на које се отишло са нерешеним резултатом.

Слична ситуација се поновила у другом полувремену када када су Французи повели са 2:1 у 23 минуту, а потом имали шансу и да увећају предност из досуђеног пенала али је голман орлова то спречио одличном интервенцијом.

Потом је тим Србије појачава темпо и са головима Томића и Симића успева да начини преокрет у мечу. Упркос снажним притисцима Француза тим Србије успева да у последњим секундама увећа предност голом Алексића за 4:2 и другу победу на турниру. 

Наша селекција у групи Б је тренутно прва на табели са 6 бодова, репрезентација Шпаније има 3 бода и утакмицу мање а селекције Француске и Украјине су без бодова.

Само победник у групи избориће директан пласман на Светско првенство у Литванији, док ће другопласирана селекција ићи у бараж.

Футсал репрезентација Србије одлично је стартовала на елитном турниру квалификација за Светско првенство, пошто је у нишком "Чаиру" савладала Украјину са 5:2. 

Наредни меч репрезентација Србије игра против селекције Шпаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара