Клоп "заратио" са ФА, Ливерпул одустаје од још једног купа

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп ушао је у мали рат са челницима Фудбалске асоцијације Енглеске због односа према ФА купу. Клоп жели да заштити играче у сезони која би могла да буде историјска, због чега ће вероватно жртвовати остала такмичења.

Један од њих је ФА куп, најстарије и најбројније такмичење на Острву.

"Црвени" су у недељу ремизирали 2:2 са Шрузберијем, екипом која заузима 16. место у трећем рангу такмичења, па по пропозицијама мора да се одигра нови дуел. Он ће бити заказан за 4. или 5. фебруар, када ће премијерлигаши имати зимску паузу.

Због тога немачки стручњак не жели да оптерећује играче и враћа их са одмора, па најављује да ће у ревашну играти млади играчи.

"Рекао сам момцима пре две недеље да ће имати зимску паузу, што значи да нећемо бити ту за тај дуел", поручио је немачки стручњак.

"Знам да то није поступак који ће наићи на одобравање, али тако је. Премијер лига је тражила од нас да поштујемо паузу, то ћемо и урадити. Ако ФА није брига, не можемо да утичемо на ту. Понављам нећемо бити ту", додавши да ће тим на том мечу водити Нил Кричли.

Његова изјава изазвала је много буре у енглеском фудбалу, посебно након што је вицешампион одустао и од Лига купа. Ливерпул је због наступа на Светском клупском првенству морао против Астон Виле да игра са У23 тимом, што је клуб из Бирмингема искористио и убедљиво победио (5:0).

ФА је одговорио Клопу, образлажући да су се клубови сагласили око новог термина.

"Фудбалска асоцијација је направила велике напоре да направи годишњи одмор и радила је блиско са Премијер лигом и клубовима. То је значајан новитет у енглеском фудбалу и направљен је како би значио клубовима и играчима. Пред почетак актуелне сезоне клубови су прихватили да се поновљени мечеви четврте рунде ФА купа играју у том периоду. Ова одлука ће утицати на мали број клубова који ће морати да прекину зимску паузу", наводи се у саопштењу.

То није утицало да Клоп промени одлуку.

"Не желим више да учествујем у тим расправама. Ако људи мисле да сам лењ јер нећу да се појавим на том мечу, то не могу да променим. Сматрам да сам одговоран за своје играче. Не знам ко је разговарао са ФА, али то нису људи који се баве спортом. Ми планирамо дугорочно, одлуку смо донели пре три недеље", закључио је Клоп.

Ливерпул тренутно заузима прву позицију на табели Премијер лиге и граби крупним корацима ка првој титули након 30 година поста, пошто има 16 бодова више и утакмицу мање од другопласираног Манчестер ситија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара