Челси два пута водио, Арсенал се два пута враћао

Фудбалери Челсија и Арсенала поделили су бодове (2:2) у дерби утакмици 24. кола енглеске Премијер лиге одиграној у Лондону.

"Плавци" су на свом "Стамфорд Бриџу" прпустили добру прилику да савладају градског ривала који је добар део меча одиграо са играчем мање.

Наиме, у 26. минуту Давид Луиз је у свом шеснаестерцу направио прекршај, зарадио искуљчење и омогућио домаћину да дође до предности.

Прецизан са "креча" био је Жоржињо у 28. минуту.

Није тада изгледало да "тобџије" могу да ураде било шта него да меч изгубе, поготово што је тим Френка Лампарда био бољи и агилнији ривал.

Међутим, фантастичан бег са лоптом са своје половине у 63. минуту извео је Бразилац Мартинели и луцидно матирао Кепу за изједначење.

Кренуо је Челси потом у нови напад, по ново вођство и до њега дошао у 84. минуту, када је Аспиликуета вешто избегао офсајд позицију и са пар метара саваладао Лена.

Ипак, за разлику од многих мечева ове сезоне када су губили бодове у финишу, овога пута су изабраници Микеала Артете до бода у том делу утакмице дошли, највише захваљујући Бељарину, који је одличним, али пре свега прецизним ударцем са ивице казненог простора матирао Кепу, за коначних 2:2. 

Остали резултати:

Астон Вила - Вотфорд 2:1
Борнмут - Брајтон 3:1
Кистал Палас - Саутемтон 0:2
Евертон - Њукасл 2:2
Шефилд јунајтед - Манчестер сити 0:1

Табела: 

Ливерпул 64, Манчестер сити 51, Лестер 45, Челси 4, Манчестер јунајтед 34, Волверхемптон 34, Шефилд 33, Тотенхем 31, Саутемптон 31, Арсенал 30, Кристал Палас 30, Евертон 30, Њукасл 30, Барнли 27, Брајтон 25, Астон Вила 25, Вест Хем 23, Борнмут 23, Вотфорд 23, Норич 17.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво