Борусија дели "неоправдане", навијачи остају без годишњих карата

Борусија из Дортмунда отказала је 500 годишњих улазница за следећу сезону навијачима који нису довољно често ишли на "Вестфален".

Навијачи Дортмунда важе за највернију публику у фудбалском свету, а управа клуба жели тако и да остане – навијачи који нису присуствовали довољном броју мечева остали су без претплатних карата за следећу сезону.

"Милионери" имају велику подршку навијача на домаћем терену, пошто имају просечну посету од 80.841 гледаоца по мечу, а капацитет стадиона "Вестфален", односо "Сигнал Идуна парк", како је званично име стадиона, је 81.365.

Међутим, постоје и они који годишњу карту препродају или једноставно не долазе на утакмице, а такви навијачи убудуће ће бити кажњени.

Наиме, управа клуба отказала је чак 500 годишњих карата за навијаче који нису присуствовали на најмање седам од 17 утакмица на домаћем терену.

Мишљење јавности је подељено. Док једни правдају потез клуба, сматрајући да је то једини начин да прави навијачи дођу до својих улазница, други сматрају да се то коси са тржишним правилима.

У сваком случају, "жути зид" не иде нигде и, по свему судећи, из године у годину биће само већа подршка играчима на терену.

број коментара 0 Пошаљи коментар