Сетијен дебитовао победом, Меси вратио Барсу на врх

Фудбалери Барселоне савладали су на свом стадиону екипу Гранаде са 1:0 у мечу 20. кола Ла Лиге. Био је ово први меч Кикеа Сетијена на клупи Барселоне, а победом су се Каталонци вратили на врх табеле домаћег првенства.

Кике Сетијен дебитовао је победом на клупи Барселоне, пошто је "Блауграна" на "Ноу Кампу" била боља од Гранаде резултатом 1:0, а једини гол постигао је Меси.

Није било реално очекивати да ће Барселона након само једног тренинга под вођством Сетијена "продисати" и превише променити стил игре и навике у њој.

Као што је то био случај и са Валвердеом, Барселона је имала доста поседа на мечу, али не и жељени број креације и прилика.

Тактичких измена је било, што због бројних повреда (Суарез, Дембеле, Ленгле, Де Јонг), што због стила игре новог тренера. Она најупечатљивија свакако је улога десног бека, Серхија Роберта, који је, за разлику од свог саиграча са супротне стране Албе, имао знатно мање дужности у нападу. 

Роберто је позади служио као трећи фудбалер у одбрани, готово штопер, док је Алба имао доста слободе да иде напред и учествује у завршној трећини акција. 

Приметни су били и знатно чешће прављени троуглови када домаћи тим има лопту, што је резултовало држањем поседа, односно много мање грешака у предаји лопте, што је био случај код Валвердеа.

Ипак, проблем Барселоне поново је била креација из средине терена. Као главни разлог тога свакако је опредељење да се игра са три дефанзивно оријентисана задња везна: Ракитић, Видал, Бускетс. То је терало Месија и Гризмана да се пречесто враћају по лопту, самим тим и замарају и недостају у финишу акције.

Барселона је меч завршила са преко 83 одсто лотпе у свом поседу и преко 800 успешних додавања (преко 1000 укупно). 

Ипак, гол је постигла тек у другој половинини другог полувремена и то након што је ривал остао без једног играча у терену.

Три изгледне прилике у првом полувремену Барселона није искористила, пошто је у сва три случаја тинејџер Ансу Фати слабо реаговао. Поред тих удараца, опасности по гол Гранаде претила је и из слободних удараца, али Меси у два наврата није био прецизан.

Гранада се сјајно бранила, веома покретљивом и дисциплинованом одбраном задавала главобољу Барселони. Повремено, Гранада је покушавала да запрети из контри, а једном умало и успела.

Етеки је у 67. минуту једну полуконтру и грешку Барселоне умало казнио, али је његов одличан шут зауставила статива.

Само два минута касније десио се кључни моменат меча, када је Санчез зарадио други жути картон. Штоперу Гранаде је судија Пизаро избројао четири фаула након првог картона, па је одлучио да удаљи Санчеза са меча.

Тај моменат, праћен уласком Рикија Пућа, младог креативца из Барсе Б који је прекомандован у први тим, донело је Барселони знатно више шанси.

Мат у четири потеза Каталонци су направили у 76. минуту. Меси, Гризман, Видал петом и на крају поново Меси, који десном ногом пласира лопту у мрежу за испоставиће се коначних 1:0.

До краја меча било је прилика за нови погодак, али је недостајало концентрације код шутева Гризмана. 

Барселона је уписала 13. победу у сезони и са 43 бода се вратила на лидерску позицију на табели Ла Лиге, због боље гол разлике од Реала који има исти број бодова. Гранада је десета на табели са 27 освојених бодова.

Ла Лига 20. коло:

Петак:
Легањес - Хетафе 0:3

Субота:
Леванте - Алавес 0:1
Реал Мадрид - Севиља 2:1
Осасуна - Ваљадолид 0:0
Еибар - Атлетико Мадрид 2:0

Недеља:
Мајорка - Валенсија 4:1
Бетис - Сосиједад 3:0
Виљареал - Еспањол 1:2
Билбао - Селта 1:1
Барселона - Гранада 1:0

 

Табела:

1. Барселона 43
2. Реал Мадрид 43
3. Атлетико Мадрид 35
4. Севиља 35
5. Хетафе 33
6. Сосиједад 31
7. Валенсија 31
8. Билбао 30
9. Виљареал 28
10. Гранада 27
11. Бетис 27
12. Леванте 26
13. Осасуна 25
14. Алавес 23
15. Ваљадолид 22
16. Еибар 22
17. Мајорка 18
18. Селта 16
19. Легањес 14
20. Еспањол 14

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво