Ливерпулу дерби, "црвени" марширају ка титули

Фудбалери Ливерпула савладали су у дербију 23. кола Премијер лиге екипу Манечстер јунајтеда на "Енфилду" са 2:0.

Прави фудбалски спектакл приредили су фудбалери Ливерпула и Јунајтеда на "Енфилду".

Иако то резултат од 2:0 никако не говори, две екипе одиграле су веома узбудљив меч, препун прилика и гол шанси, као и борбе за сваку лопту.

Меч 23. кола Премијер лиге један је од ретких у којем Ливерпул није имао среће, што са лоптом на терену, што са судијама и ВАР технологијом.

Прво полувреме донело је три гола у мрежи Јунајтеда, али само један на семафору.

Други најскупљи дефанзивац (Ван Дајк), боље се снашао у шеснаестерцу најскупљег (Мегвајера), надскочио младог Вилијамса и главом сместио лопту у мрежу "црвених ђавола".

Два поништена гола дела су Фирмина и Вајналдума, оба лепа на свој начин. Фирминов је поништен због фаула Ван Дајка у скоку са Де Хеом, након чега је Бразилац Фирмино сјајно савладао голмана Јунајтеда, док је Вајналдум након сјајне акције био у офсајду у тренутку постизања гола.

У другом полувремену наставили су се налети, углавном фудбалера Ливепрула. Неколико прилика пропустили су Салах, Мане, Фирмино, Вајналдум, Хендерсон.

У ретким ситуацијама када су се нашли у шеснаестерцу домаће екипе, фудбалери Јунајтеда су били потпуно деконцентрисани. Переира је погрешном ногом кренуо на убацивање Ван Бисаке, а Марсијал уместо да пласира, желео да закуца лопту у мрежу Алисоновог гола.

Веома узбудљиво било је последњих десет минута меча, јер је Манечстер успевао да има већи посед лопте и у пар наврата створи полушансе или прилику из прекида.

У судијској надокнади, након корнера Манчестера и лошег шута Ван Бисаке, Алисон је ухватио лопту и хируршки прецизно је послао до Салаха на половину игралишта.

Египћанин је потом истрчао другу половину, издржао дуел са Мекгвајером и матирао Де Хеу за коначних 2:0.

Ливерпул је уписао 21 победу у 22 одигране утакмице и убедљиво је први на табели са 46 бодова, 16 више од Ситија, уз меч мање.

Јунајтед са 34 бода заузима пето место, са истим бојем бодова колико и Вулверхемптон, а пет мање од четвртопласираног Челсија.

Премијер лига, 23. коло:

Субота:
Вотфорд - Тотенхем 0:0
Арсенал - Шефилд 1:1
Брајтон - Астон Вила 1:1
Манчестер сити - Кристал Палас 2:2
Норич - Борнмут 1:0
Саутемптон - Волверхемптон 2:3
Вест Хем - Евертон 1:1
Њукасл - Челси 1:0

Недеља
Барнли - Лестер 2:1
Ливерпул - Манчестер јунајтед 2:0

Табела: Ливерпул 64, Манчестер сити 48, Лестер 45, Челси 39, Манчестер јунајтед 34, Волверхемптон 34, Шефилд 33, Тотенхем 31, Кристал Палас 30, Арсенал 29, Евертон 29, Њукасл 29, Саутемптон 28, Барнли 27, Брајтон 25, Вест Хем 23, Вотфорд 23, Астон Вила 22, Борнмут 20, Норич 17.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво